Transferdagboek 22/06: Lucas Lima, Fabinho, Traoré en Van Dijk

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 22/06: Lucas Lima, Fabinho, Traoré en Van Dijk

Lucas Lima wordt zeer waarschijnlijk de eerste winteraanwinst van Barcelona. De 26-jarige middenvelder zou zijn aanstaande transfer naar de vicekampioen van Spanje donderdag hebben bevestigd rond een pokerevenement. Aangezien Lima's contract met Santos in december afloopt, kan Barcelona de middenvelder gratis oppikken. De international van Brazilië wordt zakelijk vertegenwoordigd door de vader van Neymar. Het was naar verluidt Neymar die de clubleiding van Barcelona adviseerde om Lima aan te trekken.

Een Braziliaan die mogelijk al eerder van club verandert is Fabinho. Manchester United en AS Monaco zouden namelijk onderhandelen over een transfer van de middenvelder naar Old Trafford. Volgens The Daily Mirror wil de Europa League-winnaar een bedrag van veertig miljoen euro neertellen voor de 23-jarige Braziliaan. AS Monaco zag eerder deze transferperiode al Bernardo Silva voor tientallen miljoenen euro's vertrekken naar Manchester City.

Eerst was het Liverpool, toen ging het om Manchester City en nu wordt Chelsea genoemd. Virgil van Dijk heeft er nooit een geheim van gemaakt naar de top van de Premier League te willen verkassen en de clubs lijken nog altijd in de rij te staan. Volgens The Guardian zou nu de landskampioen de beste papieren hebben. Manager Antonio Conte wil zich vooral defensief versterken en zet in op landgenoot Leonardo Bonucci (Juventus) en Van Dijk. Volgens de Britse kwaliteitskrant is Chelsea niet bereid om meer dan vijftig miljoen pond te betalen. Mogelijk wordt er een opvallende deal gesloten: een flink transferbedrag én een overgang van Nathan Aké naar Southampton.

Goed nieuws voor Peter Bosz. Barcelona flirt al enige tijd met de twintigjarige Ousmane Dembélé maar volgens Borussia Dortmund-directeur Michael Zorc wordt er niet onderhandeld. Sterker nog, zo stelt Zorc, de Frans international speelt volgend seizoen gewoon in Duitsland. 'Hij heeft een langlopend contract en we hebben plannen met hem', vertelde de sportdirecteur tegen Funke-Mediengruppe. 'Er zijn geen onderhandelingen. Ous speelt volgend seizoen gewoon voor BVB.'

Voorzitter Jean-Pierre Rivère van Olympique Nice gaat ervan uit dat Mario Balotelli spoedig zijn aflopende contract verlengt. De 26-jarige Italiaan beleefde afgelopen seizoen een redelijk geslaagd debuutjaar aan de Côte d'Azur. 'Ik wil twee dingen over hem zeggen', aldus Rivère donderdag tijdens een persconferentie. 'Ten eerste hebben we te maken met een speler die wil blijven en ten tweede wil die speler financiële offers brengen.' Balotelli liet de training van dinsdag schieten vanwege zijn contactsituatie.

Alberto Moreno staat bij veel clubs hoog op het verlanglijstje. De vleugelverdediger wil komend seizoen meer speeltijd opdoen dan in de afgelopen jaargang het geval was en zijn werkgever Liverpool heeft begrip voor dat verlangen. Wel wenst de Premier League-club volgens The Daily Telegraph minimaal zeventien miljoen euro te incasseren voor de 24-jarige Spanjaard. Een bod van 12,5 miljoen euro van Napoli is bijgevolg geweigerd.

Aston Villa lijkt op pole position te liggen in de race om John Terry. De 36-jarige verdediger, die zich voorbereidt op een leven na Chelsea, kan bij de Championship-club om en nabij de vier miljoen pond (4,6 miljoen euro) verdienen, een voorstel waar het eveneens geïnteresseerde AFC Bournemouth en Swansea City niet aan lijken te voldoen. Terry is nog niet helemaal overtuigd en heeft volgens The Guardian nog enkele weken nodig om de knoop door te hakken.

De Madrileense krant Marca pakt donderdag uit. Real Madrid zou een mondeling akkoord hebben bereikt met twee spelers die tot misschien wel in de jaren dertig tot de Gouden Bal-genomineerden zullen behoren. Het gaat om Gianluigi Donnarumma en Kylian Mbappé, de raspaarden van respectievelijk AC Milan en AS Monaco. Mocht het deze zomer tot een transfer komen, dan kost de achttienjarige doelman tussen de dertig en 35 miljoen euro en de even jonge aanvaller 130 miljoen euro. Donnarumma gaf vorige week aan dat hij zijn in 2018 aflopende contract met AC Milan niet wil verlengen.

Juventus staat op het punt de komst van Patrik Schick af te ronden. De kampioen van Italië heeft donderdagochtend bevestigd dat de medische keuring van de 21-jarige aanvaller van Sampdoria onderweg is. Als de Tsjechische international, momenteel actief op het EK Onder-21, die doorstaat komt hij voor naar verluidt ruim 25 miljoen euro naar Turijn. Schick maakte afgelopen seizoen indruk door in zijn eerste Serie A-seizoen elf keer te scoren.

Diego Costa scoorde afgelopen seizoen voor Chelsea liefst twintig keer in de Premier League, maar heeft desondanks te horen gekregen dat hij niet meer voorkomt in de plannen van manager Antonio Conte. De 28-jarige spits laat zich echter niet zomaar richting de uitgang duwen. Alleen als hij kan terugkeren naar Atlético Madrid, zou hij bereid zijn Stamford Bridge te verlaten. De Spanjaarden mogen door een transverbod van de FIFA echter pas in januari weer spelers aantrekken.

Paris Saint-Germain deed flink zijn best om Éver Banega naar de Ligue 1 te lokken, maar de Argentijn keert naar alle waarschijnlijkheid terug in de Primera División. 'Het is 99% zeker dat Éver zijn rentree maakt in Spanje', aldus zijn zaakwaarnemer Marcelo Simonian tegenover Tuttomercatoweb. Volgens zijn belangenbehartiger is er zelfs al een akkoord met een club. Eerder stond de 28-jarige middenvelder in La Liga onder contract bij Valencia, Atlético Madrid en Sevilla. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Internazionale, maar de Argentijns international komt volgend seizoen niet voor in de plannen van trainer Luciano Spalletti.

Ondanks een moeizaam eerste seizoen in Camp Nou lijkt Barcelona André Gomes te willen behouden. Volgens Catalunya Radio heeft de Spaanse grootmacht een bod van 35 miljoen euro afgewezen van een Premier League-club. De Portugese middenvelder was zelfs slachtoffer van fluitconcerten van de eigen aanhang. Desalniettemin is de 23-jarige ex-speler van Valencia niet te koop.

Verschillende Europese topclubs jagen op de handtekening van Pierre-Emerick Aubameyang, maar Borussia Dortmund heeft geen zin dat de rappe aanvaller aan het einde van de transferperiode vertrekt. Volgens Bild hebben Die Borussen de Gabonees een deadline opgelegd. De 28-jarige spits mag weg, maar dan wel voor 26 juli. Dat is namelijk de datum dat BVB onder leiding van Peter Bosz op trainingskamp gaat in Zwitserland. Volgens de Duitse krant moet een club met minimaal zeventig miljoen euro op tafel komen om de topscorer van het afgelopen Bundesliga-seizoen in te lijven. Liverpool-manager Jürgen Klopp ziet een nieuwe samenwerking met Aubameyang volgens verschillende Engelse media wel zitten.

Zaakwaarnemer Mino Raiola broedt volgens Corriere dello Sport op een plannetje om Blaise Matuidi aankomende zomer van Paris Saint-Germain naar Juventus te transfereren. De Franse middenvelder kwam in 2011 over van Saint-Étienne en beleefde zes succesvolle jaren in Parijs. De dertigjarige international moet de middenlinie van De Oude Dame komend seizoen komen versterken.

Het is nog altijd onbekend waar de toekomst van Zlatan Ibrahimovic ligt. De Zweede spits revalideert momenteel van zijn knieblessure en onlangs werd bekend dat Manchester United de optie in zijn contract niet licht. De 35-jarige aanvaller staat volgens verschillende Engelse media in de nadrukkelijke belangstelling van Los Angeles Galaxy. Zijn eigen kledinglijn brengt het geruchtencircuit extra op gang door het volgende bericht op Twitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.