Transferdagboek 17/06: Dani Alves, André Gomes en Lukaku

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 17/06: Dani Alves, André Gomes en Lukaku

Een opmerkelijk bericht uit Italië. Gonzalo Higuaín postte op social media een afscheidsbericht aan Juventus-ploeggenoot Dani Alves. 'Het was een genot om met jou samen te spelen. Ik wens je het allerbeste en hoop je snel weer te zien', schreef de Argentijnse spits, die dat bericht razendsnel weer verwijderde. Italiaanse media denken nu echter zeker te weten dat Alves vertrekt uit Turijn.

Inmiddels heeft The Guardian een idee wie de volgende werkgever van Alves wordt. Manchester City gaat volgens het medium voor een kleine zes miljoen euro aan de haal met de Braziliaanse rechtsback. De Engelse grootmacht ziet in Alves een goedkope versterking, aangezien een overgang van Kyle Walker (Tottenham Hotspur) afketste op het transferbedrag. Manchester City zoekt naar defensieve versterkingen nadat onder meer Bacary Sagna, Gaël Clichy en Pablo Zabaleta vertrokken.

Dani Alves in duel met Cristiano Ronaldo tijdens de Champions League-finale.
Dani Alves in duel met Cristiano Ronaldo tijdens de Champions League-finale.

André Gomes is voor Juventus een optie om het middenveld te versterken. Dit meldt Mundo Deportivo. De Oude Dame richt de pijlen op de Portugees, nadat duidelijk werd dat Sevilla niet van plan is om te zakken in de vraagprijs van 40 miljoen euro voor Steven N’Zonzi. Barcelona betaalde vorig jaar nog 35 miljoen voor André Gomes, maar ondanks veel speeltijd imponeerde de controleur niet in Catalonië.

Chelsea is geschrokken van de onvrede van trainer Antonio Conte en maakt daarom haast op de transfermarkt. Het wil in ieder geval vier aankopen doen en drie van de vier namen zijn uitgelekt. Romelu Lukaku (Everton) moet de nieuwe spits worden, Alex Sandro (Juventus) de nieuwe linksback en Kalidou Koulibaly (Napoli) de nieuwe centrumverdediger. Een eerste bod van zestig miljoen op Sandro is afgewezen, maar Chelsea komt snel met een nieuw bod, aldus The Daily Mail.

De geruchten over een transfer van David de Gea blijven maar aanhouden. Wat Manchester United-manager José Mourinho betreft gaat de doelman echter nergens heen. Alleen wanneer een club honderd miljoen euro overmaakt, is een transfer bespreekbaar. Daarmee zou De Gea met grote afstand de duurste doelman ooit worden. Dat is nu nog Gianluigi Buffon, die medio 2001 voor 53 miljoen euro naar Juventus vertrok.

Behalve De Gea staat ook Gianluigi Donnarumma op het lijstje van Real Madrid. De achttienjarige Italiaan mag vertrekken bij AC Milan nu hij weigert zijn contract te verlengen. Real overweegt volgens Italiaanse media om James Rodríguez, die juist weg mag uit Madrid, als ruilmiddel aan te bieden in Milaan. Paris Saint-Germain, dat eveneens aast op Donnarumma, heeft eenzelfde plan, maar dan met Lucas Moura als ruilmiddel.

Ligt de toekomst van Ricardo van Rhijn nog bij Club Brugge? Volgens Het Laatste Nieuws is dat allesbehalve zeker. Die Belgische krant rept immers van een sluimerende ontevredenheid bij de rechtsback, die na zijn vertrek bij Ajax pas één seizoen bij Club erop heeft zitten. Dat Van Rhijn in de slotfase van het seizoen niet altijd basisspeler was, zou hem steken. Volgens HLN is er belangstelling uit Frankrijk en Portugal voor de 26-jarige verdediger, die in België nog over een contract tot medio 2019 beschikt. De krant maakt ook melding van Italiaanse interesse in Stefano Denswil, waardoor het aantal Nederlanders bij Club Brugge ineens gehalveerd zou kunnen worden. Lex Immers en Ruud Vormer staan er immers ook onder contract.

Ricardo van Rhijn tijdens de topper tegen KA Gent.
Ricardo van Rhijn tijdens de topper tegen KA Gent.

Van een Belgische club naar een van de sterspelers van onze zuiderburen: Eden Hazard. AS weet immers zeker dat Eden Hazard geen Galáctico zal worden. Real Madrid zou zich hebben neergelegd bij het standpunt van de middenvelder annex aanvaller, die liever bij Chelsea blijft om meer prijzen te winnen. Mogelijk gaat de Belg zelfs zijn contract verlengen, nu ligt hij nog vast tot medio 2020. Als Hazard blijft, zal hij volgens Sky Sports Antonio Conte als trainer houden. Naar verluidt zou de Italiaanse manager woest zijn over het niet bepaald slagvaardig handelen van de Londenaren op de transfermarkt, maar volgens de nieuwe berichtgeving gaat dat zeker niet leiden tot een vertrek. Conte zou zelfs hebben laten weten nog steeds gelukkig te zijn op Stamford Bridge.

Een van de oude clubs van Conte is zoals hierboven al te lezen is bezig met het voorbereiden op het naast Steven N'Zonzi van Sevilla grijpen. Mocht die middenvelder voor Juventus geen haalbare kaart zijn is André Gomes een optie, maar kan er ook worden overgeschakeld op Blaise Matuidi. Sky Sport Italia noemt de dertigjarige middenvelder van PSG als zeer reëel optie, vooral vanwege zijn nog maar tot de zomer van 2018 lopende contract.

Volgens Bild kan Anthony Modeste zich opmaken voor een zeer lucratief avontuur. De uitblinker van 1. FC Köln zou persoonlijk al helemaal rond zijn met Tianjin Quanjin over een contract voor 3,5 jaar. Alleen Köln moet dan nog even meewerken. De eerste twee pogingen van de Chinezen, waarvan het laatste bod dertig miljoen euro bedroeg, liepen immers op niets uit. De boulevardkrant verwacht dat veertig miljoen euro wél afdoende is. De Franse aanvaller hoopt op dat scenario; hij zou in de 3,5 jaar in China met alles erop en eraan immers liefst 35 miljoen euro gaan verdienen.

In Engeland vliegen de stevige bedragen ons ook om de oren. Manchester United zou bereid zijn liefst 57 miljoen euro op tafel te leggen voor Eric Dier, die afgelopen seizoen een van de vaste waarden was van Tottenham Hotspur. De Engelsman, die zowel centraal op het middenveld als in de achterhoede uit de voeten kan, zou zijn huidige weeksalaris (80.000 euro) ruim kunnen verdubbelen in Manchester (170.000) volgens The Telegraph.

Eric Dier staat inmiddels op negentien interlands voor Engeland.
Eric Dier staat inmiddels op negentien interlands voor Engeland.

We blijven nog even in de Premier League, want de zoektocht van Southampton naar een nieuwe manager brengt ook genoeg geruchten met zich mee. Volgens The Daily Mail zou Ryan Giggs op het lijstje staan van de club die Claude Puel ontsloeg. De Welshman zou maar al te graag aan de slag willen bij The Saints. De 43-jarige Giggs zit zonder club sinds zijn tijd als assistent van Louis van Gaal ten einde kwam omdat de Nederlander werd ontslagen bij Manchester United. Ook de naam van Frank de Boer wordt nog veelvuldig in verband gebracht met Southampton.

En tot slot nog even naar Ajax. De Telegraaf schrijft zaterdag dat Torino zich officieel bij Ajax heeft gemeld voor Amin Younes en ook al een bod heeft neergelegd. Bronnen in Italië stellen dat de Serie A-club twaalf miljoen euro over heeft voor de Duitse buitenspeler, die door zijn goede spel in de Europa League en uitverkiezing voor de nationale ploeg ook op de radar van clubs in zijn vaderland staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.