Transferdagboek 20/06: Rodriguez, Kean en De Roon

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 20/06: Rodriguez, Kean en De Roon

De strijd om de handtekening van Tammy Abraham lijkt beslecht. The Mirror meldt dat de aanvaller van Chelsea komend seizoen op huurbasis gaat spelen voor Swansea City. Abraham speelde afgelopen seizoen voor Bristol City in het Championship. In 41 competitiewedstrijden kwam de jeugdinternational van Engeland 23 keer tot scoren.

James Rodriguez staat voor een vertrek bij Real Madrid, de vraag is alleen nog welke club de Colombiaan binnenhaalt. Volgens Spaanse media zou AC Milan een akkoord hebben bereikt met Real over de transfersom van Rodriguez, die naar verluidt zestig miljoen euro bedraagt. De voorkeur van Rodriguez gaat echter uit naar Manchester United, al is nog niet bekend of de Engelsen überhaupt concrete interesse hebben.

Een opmerkelijk bericht uit Italië over Moise Kean. De jeugdspeler van Juventus tekent volgens Corriere Dello Sport binnenkort zijn eerste profcontract bij De Oude Dame en mag vervolgens worden verhuurd. Eerder werd al duidelijk dat PEC Zwolle hoopt te kunnen profiteren van de warme banden met Juve, terwijl ook Torino in de markt is voor de zeventienjarige Kean. Maar volgens de Italiaanse krant gaat de voorkeur van Kean zelf uit naar.... Ajax.

Marten de Roon staat mogelijk al voor een terugkeer in de Serie A. Volgens Calciomercato zou Lazio belangstelling hebben voor de 26-jarige middenvelder van Middlesbrough. De naar het Championship gedegradeerde club nam De Roon vorige zomer nog voor vijftien miljoen over van Atalanta Bergamo. De oud-speler van Sparta Rotterdam en SC Heerenveen speelde afgelopen seizoen 35 wedstrijden voor Middlesbrough.

FC Köln wilde topschutter Anthony Modeste eigenlijk helemaal niet kwijt, maar het aanlokkelijke bod uit China heeft de Duitse club toch kunnen vermurwen. De Franse aanvaller kan zich opmaken voor een verhuizing naar het Verre Oosten. 'Het gaat die richting op, maar het is nog niet rond', stelt directeur Jörg Schmadtke tegen Kicker. Naar verluidt krijgt Köln een afkoopsom van 35 miljoen euro van Tianjin Quanjian.

Andrea Conti wil naar AC Milan, maar Atalanta Bergamo wil de 23-jarige back niet zonder slag of stoot laten gaan. Zijn zaakwaarnemer had de druk al opgevoerd door te dreigen dat Conti de start van de voorbereiding zou boycotten. Maar zover lijkt het niet te gaan komen. Volgens Corriera di Bergamo is er een akkoord in de maak over een afkoopsom van 25 miljoen euro exclusief bonussen.

Pierre-Emerick Aubameyang heeft over interesse niet te klagen. Niet alleen Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft de spits van Borussia Dortmund, met wie hij bij de Duitse topclub al samenwerkte, hoog op zijn verlanglijstje staan. Bronnen hebben Sky Sports gemeld dat Manchester City de 28-jarige Gabonees nauwlettend in de gaten houdt. De komst van Aubameyang zou direct ook betekenen dat Sergio Agüero vertrekt. City moet overigens diep in de buidel tasten voor de topscorer van Dortmund, dat zo'n zeventig miljoen euro zou vragen.

De onzekerheid over de toekomst van Alex Oxlade-Chamberlain neemt ondertussen alsmaar toe. Het contract van de 23-jarige middenvelder bij Arsenal loopt nog maar tot de zomer van 2018 en volgens onder andere The Daily Mirror wordt er vooralsnog weinig progressie geboekt bij de onderhandelingen. De Engels international heeft daarbij het voordeel dat hij kan schermen met de interesse van zowel Manchester City, Liverpool als Chelsea. Oxlade-Chamberlain zou gefrustreerd zijn door de stagnatie bij Arsenal en denkt serieus na over een transfer.

Meer nieuws uit Londen, althans over een topclub uit de Engelse hoofdstad. Het Italiaanse Sky meldt dat Antonio Conte op het punt staat een nieuw contract te ondertekenen bij Chelsea. Daarmee wil de Premier League-kampioen direct een einde maken aan de speculaties over de Italiaanse manager, die ontevreden zou zijn over het gebrek aan daadkracht bij The Blues op de transfermarkt. De nieuwe verbintenis is een beloning voor het succes van vorig seizoen, waarin Chelsea in het eerste seizoen onder Conte direct de landstitel veroverde. De succescoach gaat een slordige elf miljoen euro per jaar verdienen.

We sluiten deze ronde door de buitenlandse media af met een bericht van La Repubblica. AS Roma toonde zich al behoorlijk bedrijvig (onder anderen Héctor Moreno kwam) deze transferperiode en is nog lang niet klaar. Niet alleen Rick Karsdorp kan op concrete belangstelling rekenen van de Romeinen, maar ook Lucas Torreira is een transferdoelwit. De Italiaanse krant schrijft dat de club van Kevin Strootman al een bod van tien miljoen euro heeft uitgebracht op de defensieve middenvelder van Sampdoria. De middenmoter uit de Serie A verlangt echter zo'n twintig miljoen euro voor de 21-jarige Uruguayaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.