Transferdagboek 18/06: Balotelli, Aubameyang en De Vrij

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 18/06: Balotelli, Aubameyang en De Vrij

Best opmerkelijk: Mario Balotelli lijkt deze zomer eens géén transfer te gaan maken. Nice-Matin meldt dat Super Mario besloten heeft zijn aflopende contract bij Olympique Nice te verlengen. De 26-jarige Italiaan kende een behoorlijk seizoen in Zuid-Frankrijk, waar hij in 23 duels vijftien keer scoorde.

Peter Bosz is druk bezig met de selectie voor aankomend seizoen. Volgens BILD is de trainer van Borussia Dortmund zeer gecharmeerd van Seung-Woo Lee (19). De Zuid-Koreaanse vleugelaanvaller staat onder contract bij Barcelona maar wordt nauwlettend gevolgd door de Duitse topclub. Concurrentie is er wel voor Bosz: ook Manchester City en Manchester United zouden interesse hebben.

Behalve Dani Alves zou ook Mehdi Benatia op weg zijn naar de uitgang bij Juventus. De Oude Dame heeft de Marokkaanse mandekker na een succesvolle huurperiode pas net overgenomen van Bayern München, maar kan hem doorverkopen aan AS Monaco. Juve staat daar volgens Italiaanse media voor open indien Monaco bereid is meer te betalen dan de zeventien miljoen euro die het onlangs overmaakte naar Duitsland.

Volgens de Franse krant Le Parisien heeft Liverpool zijn pijlen gericht op Pierre-Emerick Aubameyang. Eerder deze week meldde Bild dat Paris Saint-Germain definitief de stekker uit de onderhandelingen voor de pijlsnelle aanvaller van Borussia Dortmund heeft getrokken. Aan de Mersey lonkt een nieuwe samenwerking tussen de Gabonees en Jürgen Klopp. The Reds zijn volgens de Franse krant bereid om zeventig miljoen euro neer te tellen voor de rechtspoot. De 28-jarige Aubameyang kroonde zich het afgelopen seizoen tot topscorer van de Bundesliga en heeft nog een contract tot de zomer van 2020 in het Signal Iduna Park.

Volgens Sky Sports is West Ham United in de race voor Olivier Giroud. The Hammers willen komend seizoen de aanval flink versterken. Naast de Franse spits van Arsenal, worden ook Kelechi Iheanacho (Manchester City), Michy Batshuayi (Chelsea), Adama Traoré (Middlesbrough) en Henry Onyekuru (KAS Eupen) genoemd. Giroud kan in het Emirates Stadium lang niet altijd rekenen op een basisplaats. Desondanks maakte hij in het afgelopen Premier League-seizoen zestien treffers. In januari zette de ex-speler van Montpellier nog zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis in Londen, waardoor hij tot de zomer van 2019 vastligt.

De wereldgoal van Olivier Giroud tegen Crystal Palace.
De wereldgoal van Olivier Giroud tegen Crystal Palace.

Stefan de Vrij staat op het punt om een nieuw contract te ondertekenen bij Lazio. In de nieuwe verbintenis wordt volgens Il Messaggero een betrekkelijk lage vertrekclausule van dertig miljoen euro opgenomen. De huidige overeenkomst van de 25-jarige verdediger loopt in de zomer van 2018 af.

De kans bestaat dat er deze zomer in Europa een ware keeperscarrousel gaat draaien. Het startschot daarvan zou klinken als David de Gea inderdaad betrokken wordt in een deal tussen Real Madrid en Manchester United, met Cristiano Ronaldo als ultieme hoofdrolspeler. Volgens Tuttosport heeft Real in dat geval Gianluigi Donnarumma niet meer nodig, hetgeen de weg naar Juventus vrij zou maken voor het bij AC Milan in ongenade geraakte supertalent. Directeur Giuseppe Marotta liet zaterdag al optekenen het als 'een verplichting te zien een poging te wagen.'

Volgens Sky Italia is Mattia Perin van Genoa vervolgens de vervanger van Donnarumma die AC Milan op het oog heeft. De Italiaan zou rond de vijftien miljoen euro kosten.

Maar er zijn nog meer keepers die nauwlettend in de gaten gehouden worden. PSG zou volgens Goal immers bereid zijn de gelimiteerde afkoopsom van honderd miljoen euro voor Jan Oblak op tafel te leggen, hetgeen ervoor zou zorgen dat ook Atlético Madrid een vertrek van de Sloveen niet zou kunnen tegenhouden mits hij er zelf trek in heeft.

En om de dans der keepers te besluiten doet ook Marca nog een duit in het zakje. Sergio Rico van Sevilla zou in de belangstelling van Chelsea staan. De Londenaren willen zich indekken voor een mogelijk vertrek van Thibaut Courtois en zoeken toch al een doelman sinds het vertrek van tweede goalie Asmir Begovic. Dat de afkoopsom van Rico maar dertig miljoen euro bedraagt, zorgt ervoor dat in het geval van de echte Europese topclubs de prijs geen obstakel zal zijn.

We blijven nog even in Engeland, want ook Liverpool zou zich gaan roeren op de transfermarkt. Al weken, zoniet maanden, wordt er geschreven over de komst van Mohammed Salah, maar volgens The Daily Mail is de deal nu echt bijna beklonken. Voor 45 miljoen euro zou de Egyptenaar overkomen van AS Roma. De vliegtickets zouden zelfs al geboekt zijn om in Engeland een medische keuring te ondergaan.

De rust bij Tottenham Hotspur staat in schril contrast met de vele Britse transfergeruchten. In het verleden wilden spelers nog wel eens aan een stap hogerop denken, maar door de degelijke en goede prestaties van de Londenaren oogt het allemaal rustig bij Spurs. Manager Mauricio Pocehttino zou daarom de tijd hebben om gericht naar versterkingen voor de breedte te zoeken en anderzijds voor een plan-B te zorgen bij het vertrek van vaste waarden. Allereerst zou hij opteren voor het halen van een extra centrale verdediger. Volgens The Sun zijn Alfie Mawson van Swansea City en Chris Smalling van Manchester United daarvoor de eerste kandidaten.

Het Everton van coach Ronald Koeman heeft zich al wel uiterst bedrijvig getoond de voorbije weken. Jordan Pickford en Davy Klaassen werden al vastgelegd en het lijkt een kwestie van tijd voordat bevestigd wordt dat aanvaller Sandro Ramirez van Malága overkomt. Romelu Lukaku is evenwel nog steeds speler van The Toffees. Mocht een vertrek van de Belg realiteit worden, zou Koeman volgens het Deense BT weer in de Eredivisie willen rondkijken. De Deen Nicolai Jørgensen wordt immers genoemd. De aanvaller had het afgelopen seizoen een flink aandeel in de titel van de Rotterdammers met 21 competitiegoals en ligt nog tot medio 2021 vast. Overigens meldt de Deense krant dat Kasper Dolberg van Ajax op zijn beurt een alternatief zou zijn.

Dolberg werd eerder deze zomer al eens genoemd in Dortmund, waar Peter Bosz een van zijn groeibriljanten wel eens zou kunnen kwijtraken. Volgens L'Equipe heeft Barcelona immers zijn zinnen gezet op Ousmane Dembélé, het supertalent dat afgelopen seizoen veel indruk maakte. Er zal dan wel in de buidel getast moeten worden, want de Fransman ligt nog vier jaar vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.