Transferdagboek 17/12: Contra, Ødegaard, Reus en Villa

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/12: Contra, Ødegaard, Reus en Villa

Een opvallend gerucht uit Spanje, waar Getafe bereid is om Cosmin Contra te laten vertrekken naar Guangzhou Evergrande. De 39-jarige trainer is in beeld bij de Chinezen om samen met Fabio Cannavaro aan de slag te gaan als opvolgers van Sven-Göran Eriksson. 'Ze willen dat ik de club help. Ik ken de financiële problemen en ben daartoe bereid', aldus de Roemeen, die er zelf ook beter van wordt. 'Ze bieden me een salaris dat vijf keer hoger ligt dan wat ik bij Getafe krijg.'

In de periode 2007-10 stond Christoph Metzelder onder contract bij Real Madrid en als het aan de gestopte verdediger ligt, volgt Marco Reus (Borussia Dortmund) zijn voorbeeld. 'Real is veel meer een wereldclub dan Barcelona, dat de eigen jeugd vaker de voorkeur geeft. Op dit moment is er in Madrid weinig plek in de voorhoede, maar om de komst van Marco mogelijk te maken zijn ze bereid om iedereen weg te doen. Dat deden ze ook toen Ángel di María plaats moest maken voor Toni Kroos.'

Manchester City kampt met een blessuregolf onder zijn spitsen. Sergio Agüero, Edin Dzeko en Stevan Jovetic staan geblesseerd aan de kant bij de ploeg van manager Manuel Pellegrini, waardoor afgelopen weekend José Ángel Pozo (18) zijn opwachting maakte. Niemand minder dan David Villa is nu in beeld om vanaf januari de aanval te versterken. De 33-jarige Spanjaard staat onder contract bij zusterclub New York City FC, dat eerder ook Frank Lampard al op huurbasis in Engeland liet spelen.

De grillen van Martin Ødegaard blijven de Europese sportkranten beheersen. Waar de vandaag zestien jaar geworden Noor volgens de één al een akkoord heeft met Bayern München, liggen volgens het andere medium alle wegen nog open voor het wonderkind. Real Madrid is een van de clubs die achter Ødegaard aan zit, maar de jongeling zou De Koninklijke in de wachtkamer hebben geplaatst. Real zou Ødegaard, die onder contract staat bij Strømsgodset, in de zomer willen inlijven om hem vervolgens een jaar uit te lenen.

Volgens Engelse kranten is Tottenham Hotspur in de markt voor een nieuwe spits. De Noord-Londense club heeft het vizier gericht op Jackson Martínez van FC Porto. Voordat de Colombiaan kan worden aangetrokken, moet Tottenham eerst enkele spelers verkopen. Daarvoor komen Emmanuel Adebayor en Roberto Soldado in aanmerking. Zij staan op de verlanglijstjes van respectievelijk Galatasaray en Internazionale.

Jackson Martínez staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur.
Jackson Martínez staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur.

Volgens Marca staat Valencia op het punt Enzo Pérez over te nemen van Benfica. De 28-jarige middenvelder gaat Benfica naar verluidt meer dan twintig miljoen euro opleveren. Afgelopen zomer haalde Valencia onder meer Rodrigo al weg bij de club uit Lissabon.

Simon Mignolet heeft zijn langste tijd gehad op Anfield. De Belgische doelman van Liverpool werd onlangs geslachtofferd na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League. En die rol als reserve zal niet snel veranderen. Helemaal niet als WK-sensatie Guillermo Ochoa wordt binnengehaald. De flamboyante Mexicaanse doelman verkaste afgelopen zomer van het gedegradeerde Franse Ajaccio naar Málaga, maar komt daar niet aan spelen toe. De Engelse topclub zou volgens diverse Engelse tabloids al een akkoord hebben bereikt met Ochoa.

Over keepers gesproken. David De Gea heeft zijn ploeggenoten verzekerd dat hij Manchester United niet gaat verlaten. Volgens The Sun volgt Real Madrid de doelman op de voet, maar de 24-jarige Spanjaard laat weten zijn contract in Manchester te willen verlengen.

We blijven in Engeland, waar Crystal Palace voor een stunt hoopt te zorgen met de komst van Ashley Cole. Tenminste, dat meldt The Daily Mail. De 33-jarige linksback staat onder contract bij AS Roma, maar zou zich daar niet prettig voelen. Eerder verschenen er berichten dat Cole zijn loopbaan gaat voortzetten in de Verenigde Staten bij Orlando City. Het is echter de vraag of Cole een volgend avontuur in het buitenland ziet zitten. Heimwee speelt Engelse voetballers regematig parten wanneer de overtocht naar het vaste land wordt gemaakt.

Schalke 04 stelt alles in het werk om topschutter Klaas-Jan Huntelaar binnenboord te houden. De Oranje-international staat open voor een contractverlenging, maar heeft wel aangegeven dat er versterkingen moeten komen om het Bayern München lastig te kunnen maken. De clubleiding lijkt gehoor te geven aan dit verzoek en is volgens Bild druk doende om Nigel de Jong naar Gelsenkirchen te halen. De ervaren middenvelder van AC Milan is in het bezit van een aflopend contract. Mogelijk kan hij in januari al weg voor een mooi prijsje...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.