Transferdagboek 10/12: Jansen, Van der Vaart & Hunt

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/12: Jansen, Van der Vaart & Hunt

Hamburger SV staat aan de vooravond van een renovatie, waarbij technisch directeur Peter Knäbel ook flink zal moeten bezuinigen op de post salarissen. Mogelijk heeft hij zijn eerste besparing binnen als Marcell Jansen de overstap gaat maken naar Benfica. In Portugal wordt zelfs gesproken dat de 29-jarige middenvelder al in de winterstop verkast. Jansen, die nog niet heeft gesproken met HSV over het verlengen van zijn in 2015 aflopende contract, buigt zich naar eigen zeggen pas na de Kerst over zijn opties.

Ook Rafael van der Vaart houdt zich (nog) niet bezig met zijn toekomst bij HSV. De penibele sportieve toekomst van de club heeft prioriteit. Bovendien wil de 31-jarige Oranje-international niet meegaan in de waan van de dag. 'Twee maanden geleden had niemand gezegd dat ik moest blijven. Nu doet iedereen dat wel', tekende het plaatselijke MOPO op uit de mond van Van der Vaart, die eerder al heeft aangegeven bereid te zijn in te leveren als het gaat om zijn in 2015 aflopende contract te verlengen.

HSV-aartsrivaal Werder Bremen heeft eveneens weinig financiële armslag om de sportieve problemen met winterversterkingen het hoofd te bieden. Aaron Hunt werd genoemd als de man die Die Hanseaten na de winterstop uit de brand zou moeten helpen, maar VfL Wolfsburg heeft een terugkeer van de 28-jarige Duitser al van de hand gewezen.

Een andere optie voor Werder heeft een voor ons bekende naam: Charlison Benschop (foto). De 25-jarige aanvaller, die in de Eredivisie uitkwam voor RKC Waalwijk en AZ, heeft zich in de kijker gespeeld bij Fortuna Düsseldorf. Zijn acht treffers in de Tweede Bundesliga maken hem gewild maar ook duurder.

Verreweg het merkwaardigste transfergerucht van vandaag komt uit Italië. Nemanja Vidic toog afgelopen zomer naar Internazionale met als doel een steunpilaar van de club uit Milaan te worden. Alles pakte anders uit, want Inter moddert wat aan in het rechterrijtje van de Serie A en Vidic is bankzitter. De 33-jarige Serviër zou nu in beeld zijn bij Manchester United, de club die hij afgelopen zomer na een dienstverband van negen seizoenen verliet. Louis van Gaal zou Vidic maar wat graag zien komen vanwege de enorme blessurecrisis die zijn defensie teistert. Toevallig of niet, direct nadat de interesse van United in Vidic bekend werd raakte de mandekker ziek...

Een speler wie ook weinig plezier heeft beleefd aan zijn zomerse transfer is Alessio Cerci. De Italiaanse vleugelspits ging afgelopen zomer van Torino naar Atlético Madrid, dat hem volgens Spaanse media alweer kwijt wil. Cerci werd al gelinkt aan een terugkeer naar de Serie A, maar ook Arsenal zou belangstelling hebben voor de ex-speler van Fiorentina en AS Roma. Alsof ze in Noord-Londen nog niet genoeg aanvallers hebben...

In Spanje zwellen de berichten aan dat Christoph Kramer op het wensenlijstje staat van Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti. De Duitse middenvelder, die door Borussia Mönchengladbach wordt gehuurd van Bayer Leverkusen, werd ook al gezien als optie voor Arsenal.

Het lijstje doelmannen dat met een transfer naar Liverpool in verband gebracht wordt blijft groeien. Volgens Engelse tabloids staan er twee keepers bovenaan de shortlist van manager Brendan Rodgers, die zijn grabbelende sluitspost Simon Mignolet wel zat is. De keepers in kwestie zijn Petr Cech (Chelsea) en Asmir Begovic (Stoke City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.