Transferdagboek 16/08: Romero, Sakho, Boulahrouz & Gallas

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/08: Romero, Sakho, Boulahrouz & Gallas

AS Monaco heeft wederom een transfer in de maak. De club van de steenrijke eigenaar Dmitri Rybolovlev gaf deze zomer al bijna 150 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar de toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe meldt vrijdagavond dat ook voormalig AZ-doelman Sergio Romero spoedig aansluit bij de selectie van trainer Claudio Ranieri.

Romero kwam de laatste twee seizoenen uit voor het Italiaanse Sampdoria, dat echter bereid zou zijn de 26-jarige Argentijnse international op huurbasis naar Monaco te laten vertrekken. Voor het geval de tijdelijke samenwerking met Romero bevalt is er een optie tot koop ter waarde van vier miljoen euro in de huurovereenkomst opgenomen.

Met Romero onder de lat wil Monaco de strijd aangaan met titelverdediger Paris Saint-Germain, dat deze zomer ook alweer meer dan honderd miljoen euro uitgaf. Daarvan ging ruim dertig miljoen euro naar AS Roma, dat in ruil daarvoor Marquinhos afstond. De komst van de negentienjarige verdediger is voor Mamadou Sakho reden een vertrekwens in te dienen bij de clubleiding.

Want behalve Marquinhos moet Sakho dit seizoen de strijd in het hart van de defensie ook nog aangaan met twee andere Brazilianen, ex-PSV'er Alex en Thiago Silva. De talentvolle Franse verdediger heeft meteen de interesse van AC Milan gewekt, dat op zoek is naar een vaste partner van Sakho's landgenoot Philippe Mexès. Voordeel voor Milan is dat Sakho nog slechts een eenjarig contract heeft, waardoor PSG niet de hoofdprijs voor hem kan vragen.

Ook Liverpool gaat met Aly Cissokho op de Franse tour. Manager Brendan Rodgers heeft momenteel geen enkele volwaardige concurrent voor linksback José Enrique, waardoor de 27-jarige Spanjaard afgelopen seizoen nauwelijks rust kreeg. Daar lijkt verandering in te komen, aangezien Sky Sports zeker weet dat Cissokho op huurbasis overkomt van Valencia. Na het weekend moet de transfer worden afgerond.

De Premier League lonkt ook voor Khalid Boulahrouz. Volgens The Daily Mail denkt het gepromoveerde Crystal Palace na over een bod op de 31-jarige Oranje-international, die bij het financieel noodlijdende Sporting Lissabon nog een contract voor slechts één seizoen heeft. Palace overweegt echter ook William Gallas in te lijven. De voormalige ploeggenoot van Boulahrouz bij Chelsea is transfervrij na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur.

Het meest opvallende en opmerkelijke gerucht komt uit Spanje, waar Marca meldt dat Radamel Falcao op de transferlijst is gezet door AS Monaco. Op 31 mei rondden de Monegasken de komst van de 27-jarige spits - die voor zestig miljoen euro werd overgenomen van Atlético Madrid - af, maar een geschil over de belastingafdracht zou ervoor zorgen dat Falcao al snel weer kan vertrekken. Afgelopen zaterdag debuteerde Falcao nog in de Ligue 1, met één doelpunt droeg hij bij aan de 2-0 uitzege op Girondins Bordeaux.

Daniele De Rossi wordt in verband gebracht met een vertrek bij AS Roma. Om die reden zou zelfs Kevin Strootman zijn aangetrokken, maar de 91-voudig international van Italië ontkent een op handen zijnde transfer. Sterker nog, de dertigjarige middenvelder vindt dat de Giallorossi er enorm op vooruit zijn gegaan met Strootman en wil daarom graag in de Italiaanse hoofdstad blijven. Overigens zou Chelsea belangstelling hebben voor De Rossi, maar de Londense club heeft dus pech.

'Ik heb er vertrouwen in dat er nog spelers worden aangetrokken. We zijn nu met een aantal spelers in gesprek. Voor de transferdeadline moet dat wel rond kunnen komen.' Het zijn veelbelovende woorden van Manchester United-manager David Moyes. Toch is er bij United niet per se behoefte aan een aankoop. De huidige selectie is solide, van wereldklasse en sterk genoeg om weer mee te dingen naar de prijzen.

Dezelfde selectie behouden kan echter ook gevaarlijk zijn, dat weten ze inmiddels ook in Rotterdam-Zuid. Vandaar dat United nog één grote naam wil aantrekken. Cesc Fabregas werd al vaak genoemd, maar die transfer kwam er nooit. De namen waar Moyes het nu over heeft zijn ook niet de minste: Mesut Özil of Luka Modric. De middenvelders staan allebei onder contract bij Real Madrid, dat met de komst van Isco de concurrentiestrijd in de middelste linie laat losbarsten.

Zoals gezegd, de fans van United hoeven zich niet al te veel zorgen te maken over een te smalle of kwaliteitsarme selectie voor komend seizoen. De fans die dat wél moeten doen, zijn de supporters van Arsenal. Manager Arsène Wenger is vooralsnog weinig actief. Liefst zeventien (!) spelers vertrokken uit Londen en één werd er gehaald. Yaya Sanogo werd transfervrij overgenomen van Auxerre, maar momenteel is hij geblesseerd.

En dus kan er een nieuwe naam op de shortlist van Arsenal, die inmiddels aan de tweede druk toe is. Michu, de verrassing van vorig seizoen bij Swansea City, moet de Londenaren sinds acht jaar weer aan prijzen helpen. Er is alleen slecht nieuws voor Wenger, en dat is het beleid van zijn collega Michael Laudrup. 'Ik weet dat het in de transferperiode soms op pokeren lijkt, maar ik wil Michu niet laten gaan. Welk bedrag er ook komt, hij blijft bij Swansea.'

Tottenham Hotspur is ook sterk bezig in de huidige transferperiode. Étienne Capoue, Paulinho, Roberto Soldado en Nacer Chadli werden al aangetrokken, maar manager André Villas-Boas wil zijn aanvalslinie nog één kwaliteitsimpuls geven. Niet met de minste naam, aangezien hij zijn oog heeft laten vallen op AS Roma-spits Pablo Osvaldo.

Samen met Southampton strijdt Tottenham om de handtekening van de 27-jarige spits. Naar verluidt heeft Southampton een beter contract klaarliggen, maar wel met het ultimatum dat hij vóór vandaag moet beslissen, anders is de deal off.

Mocht Tottenham Osvaldo mislopen, dan blijft het rondzwerven in Rome op zoek naar transfers. Een alternatief is namelijk een huidige ploeggenoot van Osvaldo: Erik Lamela.

Bekijk hier al onze video's