Transferdagboek 12/07: Bosingwa en Blaszczykowski

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/07: Bosingwa en Blaszczykowski

Lille gaat mogelijk opnieuw shoppen in Londen. De club haalde eerder Salomon Kalou transfervrij naar Noord-Frankrijk en heeft nu zijn oog laten vallen op José Bosingwa. De rechtsback is eveneens transfervrij en geldt bij Lille als de mogelijke opvolger voor Mathieu Debuchy, voor wie veel belangstelling is. Clubs als AS Roma en Chelsea toonden al interesse.

Chelsea kan deze zomer nog een speler kwijtraken, want Barcelona overweegt volgens Sport middenvelder Oriol Romeu terug te halen. De jonge Spanjaard verhuisde vorig jaar zomer naar Londen, maar kan tot de zomer van 2014 voor een vastgesteld bedrag worden teruggehaald. Naar verluidt moet hij slechts vijf miljoen euro kosten.

Jakub Blaszczykowski lijkt Borussia Dortmund te verlaten. De Poolse rechtsbuiten heeft tijdens het EK zichzelf in de kijker gespeeld van onder meer Internazionale en Lazio. Ook clubs uit Rusland meldden zich al in Duitsland, maar Liverpool lijkt de beste papieren te hebben. In Duitsland wordt zelfs al gemeld dat Blaszczykowski al een contract heeft getekend bij die club.

Het gonst deze transferperiode van de geruchten rondom Thiago Silva. De verdediger van AC Milan veronderstelt echter telkens dat zijn hart in Milaan ligt. Teamgenoot Zlatan Ibrahimovic, die close is met Thiago Silva, adviseerde de Braziliaan ook om in San Siro te blijven.

De situatie verandert echter nu ook Zlatan is benaderd door Paris Saint-Germain. Technisch directeur Leonardo (voorheen trainer/directeur bij AC Milan en Internazionale) wil het duo nu voor zestig miljoen euro overnemen. Mocht de transfer doorgaan, dan betekent het dat de Zweedse aanvaller in totaal 209 miljoen euro aan transfergelden heeft opgeleverd, verspreid over zeven clubs (Malmö FF, Ajax, Juventus, AC Milan, Internazionale, Barcelona en PSG).

We gaan door met een andere oud-Ajacied, namelijk Rafael van der Vaart. Hamburger SV wil de Oranje-international graag inlijven, maar kan vanwege de financiële beperkingen weinig voor elkaar krijgen. 'Rafael is een goede speler, die we graag willen', vertelt trainer Thorsten Fink aan Kicker. 'Maar het heeft geen zin om over een speler te praten waarvoor we het geld niet hebben. Hij zou wel ideaal bij ons passen. We hebben alleen geen zestig miljoen, dus wordt het lastig.'

De oplossing voor HSV en Fink ligt wellicht bij Klaus-Michael Kühne. De Duitse miljardair (75), met een geschat vermogen van zo'n acht miljard euro, heeft van HSV zijn hobby gemaakt. Alleen zijn lievelingsspeler ontbreekt in de formatie van Die Rothosen: Rafael van der Vaart.

Michael Owen krijgt via Stoke City de kans om in de Premier League te laten zien dat hij het nog steeds in zich heeft. De aanvaller (32), die in het verleden voor Liverpool, Real Madrid, Newcastle United en Manchester United speelde, moet Stoke aan de nodige doelpunten helpen. Vorig seizoen was het dieptepunt voor Stoke door het laagste aantal doelpunten in de Premier League te maken. Slechts 36 keer kwam het team tot scoren. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's