Transferdagboek 11/08: Suarez, Matri, Lukaku, Kondogbia

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/08: Suarez, Matri, Lukaku, Kondogbia

Luis Suarez blijft het voornaamste onderwerp van gesprek in de Engelse media. Manager Brendan Rodgers heeft de Uruguayaanse aanvaller uit zijn selectie verbannen, in de hoop dat de 26-jarige Ajacied tot bezinning komt en excuses maakt voor zijn volgens Rodgers ongehoorde poging om een transfer naar Arsenal af te dwingen.

Volgens Sky Sports is Suarez echter geenszins van plan mee te werken. Van Rodgers mag hij zich pas weer melden als hij sorry zegt, maar Suarez vindt nog altijd dat hij in zijn recht staat. Dat hij nu wordt geweerd uit de Liverpool-selectie is wellicht zelfs reden voor Suarez om zijn kont nog meer tegen de krib te gooien en definitief aan te sturen op een transfer.

Volgens Sport Mediaset is Liverpool inmiddels al bezig met het aantrekken van een alternatief voor de weerbarstige Suarez. Volgens het Italiaanse medium dingen nu ook The Reds naar de hand van Alessandro Matri, die ook al een aanbieding van Napoli op zak had. Met een prijskaartje van twaalf miljoen euro is de 28-jarige spits echter allerminst goedkoop.

Roberto Soldado heeft inmiddels zijn eerste doelpunt voor Tottenham Hotspur gemaakt,  maar de club die hij achter zich liet zoekt nog steeds een opvolger van naam. Hélder Postiga werd al binnengehaald, maar Spaanse bronnen melden dat de club hoopt Romelu Lukaku te huren van Chelsea. Vraag is alleen wel of manager José Mourinho aan die overgang wil meewerken. De Portugees liet zich eerder al lovend uit over de Belg.

Praatjes vullen geen gaatjes. En al helemaal geen hiaten in een selectie die mee wil doen om de prijzen. Over wie het hebben. Arsène Wenger. De Franse coach van Arsenal heeft al verscheidene keren aangekondigd flink te willen investeren, maar de grote namen bleven vooralsnog weg. Toch houdt de ervaren manager altijd oog voor talent. Wenger heeft inmiddels een nieuw groeibriljantje op het oog.

Geoffrey Kondogbia is een van de grootste talenten van Europa én landgenoot van Wenger. De middenvelder van Sevilla maakte indruk tijdens het WK Onder -20 en droeg flink bij aan de eindzege van de jonge Fransen. Met het bieden van de gelimiteerde afkoopsom, die naar verluidt ongeveer tien miljoen euro bedraagt, wil Wenger Manchester United, Real Madrid en Chelsea te snel af zijn.

Wat is een transferdagboek dezer dagen zonder een update over De Grote Drie: Luis Suarez, Wayne Rooney en Gareth Bale. Mail on Sunday komt met een interessante (complot)theorie. Manchester United en Liverpool zouden immers een geheime afspraak hebben gemaakt over de te varen transferpolitiek. Beide clubs zitten flink in hun maag met een sterspeler die ontevreden is. Zowel Rooney als Suarez maakt er geen geheim van te willen vertrekken, maar hun werkgevers willen niet zomaar de concurrentie versterken.

Daarom zouden United en Liverpool, op instigatie van de Amerikaanse eigenaren John W. Henry (Liverpool) en de Glazer-familie (United), keihard terug willen slaan naar de spelers. Om voor eens en altijd aan te tonen dat de macht bij de clubs ligt, en niet bij de spelers, zou zijn afgesproken dat Rooney en Suarez aan hun contract gehouden worden. Of ze dat nou leuk vinden of niet. Suarez zou zelfs eerst zijn excuses moeten aanbieden aan zijn ploeggenoten, voor hij weer mag deelnemen aan de training.

Naar verluidt willen de Amerikanen gezamenlijk ook hun licht opsteken bij Daniel Levy. De voorzitter van Tottenham Hotspur zit echter in een iets andere situatie. Bale is immers gewild door een buitenlandse club: Real Madrid. En laat De Koninklijke met de niet mis te verstane transfersom van 115 miljoen euro ook een iets grotere beloning in gedachten hebben voor de verkoop van de Welshman dan de bedragen die voor Suarez en Rooney de ronde doen. Oftewel: de kans dat Bale vertrekt, is groot. Suarez en Rooney zullen het met lede ogen aanzien. Al kan een buitenlandse club natuurlijk ook voor hen nog uitkomst bieden.

We besluiten ook nog even in Londen, waar een andere deal tussen Real en Spurs in de maak is. Fabio Coentrão zou namelijk de gang naar Engeland willen maken. Trainer Carlo Ancelotti heeft een en ander bevestigd. 'Hij denkt er inderdaad over na om te vertrekken.' En laat nou uitgerekend Tottenham de Portugese linksback wel zien zitten. Maar hoe je het ook wendt of keert, ook die overgang kan niet los gezien worden van de perikelen rond Bale. Met andere woorden: De Grote Drie hebben de transfermarkt voorlopig in de houdgreep.

Bekijk hier al onze video's