Transferdagboek 08/08: Leandro Damião en De Rossi

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/08: Leandro Damião en De Rossi

Tottenham Hotspur is het zat om te moeten wachten op Emmanuel Adebayor. De spits speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor The Spurs, die een akkoord bereikten met zijn werkgever Manchester City over een definitieve overgang. Adebayor wil echter geen euro minder verdienen dan dat hij bij City deed, waardoor de transfer in een impasse is geraakt.

Daardoor richt Tottenham, dat zich eerder deze transferperiode al verzekerde van Jan Vertonghen (Ajax), zich op alternatieven. Favoriet om komend seizoen spits te zijn in Noord-Londen is nu Leandro Damião, die al ruim een jaar in verband gebracht wordt gebracht met Tottenham. De spits van Internacional is op dit moment actief op de Olympische Spelen, waar hij al zes keer scoorde.

Verderop in Londen heeft Chelsea zich al voor miljoenen versterkt deze zomer. Eerder al kwamen Eden en Thorgan Hazard, Marko Marin en Oscar naar de Champions League winnaar, maar daar blijft het niet bij. Victor Moses moet de volgende worden. Chelsea hoopt de komst van 21-jarige vleugelaanvaller van Wigan Athletic snel af te ronden, zodat hij zondag al in actie kan komen tijdens het Community Shield-treffen tegen Manchester City.

Manchester City heeft zich deze zomer nog helemaal niet versterkt, maar daar moet snel verandering in komen volgens manager Roberto Mancini. De Italiaan heeft zijn zinnen gezet op landgenoot Daniele De Rossi, die nog tot medio 2017 onder contract staat bij AS Roma. Die club slaagde er echter niet in zich te plaatsen voor de Champions League, waardoor de 29-jarige middenvelder open zou staan voor een transfer naar The Citizens.

Juventus kroonde zich het afgelopen seizoen tot kampioen van Italië en mede door de versterkingen die de club uit Turijn deze zomer binnenhaalde, is het ook voor de aanstaande jaargang de grote favoriet. Maar er ontbreekt nog een goede linksback en die lijkt De Oude Dame gevonden te hebben in Pablo Armero van Udinese. Eerder maakten ook Kwadwo Asamoah en Mauricio Isla de overstap van Udine naar Turijn.

Volgens Manchester Evening News is het onwaarschijnlijk dat Robin van Persie dit weekend nog speler van Arsenal is. Manchester United is volgens de plaatselijke krant dicht bij het vastleggen van de 29-jarige aanvaller, omdat Manchester City en Juventus afgelopen week de jacht op Van Persie hebben gestaakt.

Internazionale volgt Nenê met bijzondere aandacht, opmerkelijk genoeg speler van het koopgrage PSG. De 31-jarige linkspoot is door de komst van Ezequiel Lavezzi en Zlatan Ibrahimovic niet langer verzekerd van een basisplaats. De aanvallende middenvelder, die naar verluidt zo'n zeven miljoen euro moet kosten, wordt volgens Le Parisien echter ook gevolgd door Rubin Kazan en AS Roma.

We sluiten het transferdagboek af met een bericht over de 'Steven Gerrard van Zuid-Korea'. The Daily Mail zegt dat Arsenal de nu voor Celtic spelende middenvelder Sung-Yueng Ki deze zomer wil overnemen van de Schotse topclub, nadat The Gunners de Koreaan met de fluwelen trap afgelopen seizoen uitvoerig hebben gescout.

Zaterdag velde Ki Groot-Brittannië nog in de kwartfinale van de Olympische Spelen, door in de penaltyserie de beslissende strafschop raak te schieten. Voor ruim tien miljoen euro zou Celtic bereid zijn om de spelverdeler naar Londen te laten gaan.

Arsenal heeft echter concurrentie. Ook het kapitaalkrachtige Queens Park Rangers heeft een oogje op de international, die ook al voor zijn land actief was tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's