Transferdagboek 07/08: Agger, Bolt, Dzagoev en Song

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/08: Agger, Bolt, Dzagoev en Song

Het is deze zomer erg onrustig bij Arsenal, nadat Robin van Persie besloot om zijn medio 2013 aflopende contract niet te verlengen. De aanvaller wordt met tal van clubs in verband gebracht, maar nu zorgt Alexandre Song voor onrust. De 24-jarige middenvelder heeft aangegeven te willen rondkijken wat zijn mogelijkheden zijn op de transfermarkt. Barcelona zou volgens The Guardian interesse hebben. De Catalanen zien in hem de opvolger van de naar China vertrokken Seydou Keita. Arsenal-manager Arsène Wenger weet nog niet wat hij met de mededeling van Song aanmoet; een goed bod zou in overweging genomen worden.

We blijven in Engeland, maar gaan van Londen naar Liverpool. Daar verlengde Luis Suarez onlangs zijn contract, waardoor transfergeruchten rond de voormalig Ajax-aanvaller verleden tijd zijn. Maar de vraag is of Liverpool erin slaagt om Daniel Agger te behouden. Manchester City en Real Madrid willen de 27-jarige Deense verdediger graag aantrekken, waarop Liverpool nu de vraagprijs heeft bekendgemaakt. The Reds willen minimaal 26 miljoen euro ontvangen, hetzelfde bedrag dat City in de zomer van 2009 aan Everton betaalde voor Joleon Lescott. Volgens Liverpool is Agger namelijk minimaal even goed als de international van Engeland.

Ook al ontkent Wesley Sneijder zelf dat hij op het punt staat te vertrekken bij Internazionale, de Nerazzurri lijken zichzelf wel voor te bereiden op een vertrek van de spelmaker. Zo zou Alan Dzagoev in beeld zijn om Sneijder te vervangen. De 22-jarige aanvallende middenvelder van CSKA Moskou maakte het afgelopen EK in Oekraïne en Polen veel indruk bij het Russische nationale elftal, waar hij drie keer scoorde. Dzagoev zou zelf zijn loopbaan graag voortzetten bij Chelsea, maar die club toonde deze zomer vooralsnog geen interesse.

Danko Lazovic (foto onder) vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Turkse Süper Lig. De 29-jarige aanvaller uit Servië staat nu nog onder contract bij Zenit Sint-Petersburg, maar kan daar niet op een basisplaats rekenen. Dat kan mogelijk wel bij Besiktas, dat zich eerder deze zomer al versterkte met onder anderen Julien Escudé (Sevilla), Allan McGregor (Rangers FC) en Oguzhan Özyakup (Arsenal). Besiktas zou voor Lazovic, die in Nederland speelde voor Feyenoord, Vitesse en PSV, de achtste club in zijn loopbaan worden. <br /><br /> Een rondje langs de transfervelden is natuurlijk niet compleet zonder Robin van Persie. Dat de Nederlander zijn contract bij Arsenal niet wil verlengen, was al bekend. Ondertussen zitten Manchester City en Manchester United nog altijd op de eerste rij als het gaat om mogelijke aanstaande werkgever van de Oranje-international. De stadgenoten wisselen elkaar constant af als grootste gegadigde.

Waar City de grootste kanshebber wás, lijkt dat nu United te zijn. Citizens-manager Roberto Mancini heeft voor het eerst aangegeven dat de komst van de Arsenal-spits onwaarschijnlijk is. United-coach Sir Alex Ferguson lijkt wél werk te willen maken van de komst van Van Persie. The Daily Mail weet te melden dat Ferguson de vriendschappelijke wedstrijd van zijn ploeg tegen Valerenga van zondag niet zomaar liet schieten: de Schot was volgens de krant afwezig om zich te bezinnen op de komst van de Nederlander.

We blijven in Engeland. Ashley Cole wordt, net als Van Persie, al de hele transferperiode gelinkt aan een vertrek uit Londen. Tal van grote Europese clubs hengelen naar de diensten van de back van Chelsea, waaronder bijvoorbeeld het rijke Paris Saint-Germain. Maar de speler heeft nu zelf duidelijkheid verschaft, zo meldt The Daily Star. Volgens Cole is de gang naar PSG uitgesloten. De 31-jarige speler heeft zelfs aangegeven open te staan voor een contractverlenging op Stamford Bridge.

Tot slot een ludiek bericht. Een stage bij Manchester United lonkt voor niemand minder dan Usain Bolt. Mocht de komst van Van Persie onhaalbaar blijken, komen The Mancunians misschien wel uit bij de kersverse Olympisch kampioen op de honderd meter sprint. Bolt heeft namelijk zijn ultieme jongensdroom uitgesproken: een stage bij United.

'Mensen denken dat ik gek ben of een grapje maak. Maar als Sir Alex me opbelt en zegt: Usain, laten we het doen. Kom maar naar United voor een trial, dan is het voor mij onmogelijk om nee te zeggen.' Bolt denkt zelfs iets toe te kunnen voegen aan United. 'Ik zou niet eens komen als ik niet zeker wist dat ik goed genoeg was. Ik kan behoorlijk voetballen en denk echt het verschil te kunnen maken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's