Transferdagboek 05/01: Barazite, Cavani en Honda

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding ons transferdagboek nieuw leven in te blazen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 05/01: Barazite, Cavani en Honda

Bij Paris Saint-Germain is de gekte na de aanstelling van coach Carlo Ancelotti volledig losgebarsten. Alexandre Pato, Kaká, Carlos Tévez en de inmiddels afgehaakte David Beckham werden al genoemd als mogelijke winterversterkingen.

Het Japanse Sports Nippon bericht dat PSG niet minder dan dertien miljoen euro over heeft voor Keisuke Honda. De voormalig speler van VVV-Venlo staat bij CSKA Moskou, waar hij dit seizoen tot dusverre zeven keer scoorde, nog onder contract tot 2013. Een eerdere poging om Honda los te weken ketste af op de vraagprijs.

Bij Chelsea moeten de doelpunten komen van een speler (Didier Drogba) die nog twijfelt over een langer verblijf op Stamford Bridge of van een Spaanse spits (Fernando Torres) die in het blauw van de Londenaren absurd moeilijk tot scoren komt. De club volgt daarom al langere tijd Edinson Cavani van Napoli. De Uruguayaan is hard op weg de bijna Goddelijke status van Diego Maradona in San Paolo te benaderen en de zeer gelovige aanvaller liet meerdere malen weten het ontzettend naar zijn zin te hebben in Napels. Gaat dus een lastige klus worden voor Chelsea.

Twee andere Londense clubs zijn in een ferme strijd gewikkeld om Moussa Sow. De Senegalese aanvaller scoort er al twee seizoenen lustig op los bij Lille en wekte daarmee de belangstelling van Arsenal en Tottenham Hotspur. De spits zelf wil dolgraag naar de Premier League en weigert zijn tot medio 2013 lopende contract te verlengen. Dat betekent dat hij voor 25 miljoen euro op te halen is. Een schijntje voor de Engelse clubs.

De doelpuntenproductie van Nacer Barazite van Austria Wien is de clubs in Rusland niet ontgaan. Dinamo Moskou heeft er geen enkel probleem mee om drie miljoen euro te betalen voor de Jong Oranje-international. Bij CSKA Moskou heeft Ahmed Musa een persoonlijk akkoord. De club moet nu alleen nog overeenstemming bereiken met VVV-Venlo dat niet van plan is de rappe Nigeriaan voor weinig van de hand te doen.

Bekijk hier al onze video's