Transferdagboek 03/05: Guidetti, McClaren, Salah en Touré

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 03/05: Guidetti, McClaren, Salah en Touré

Ook in Engeland wordt nu melding gemaakt van de naderende transfer van John Guidetti naar Sporting Lissabon. De 23-jarige spits is komende zomer transfervrij en zou kunnen terugkeren bij Feyenoord, waar hij in het seizoen 2011/12 op huurbasis furore maakte, maar in Portugal kan Guidetti aanmerkelijk meer verdienen. De Zweed stond sinds medio 2008 onder contract bij Manchester City, maar tot een competitiedebuut kwam het nooit.

Er is Roberto Mancini veel aan gelegen om herenigd te worden met Yaya Touré. De trainer heeft van Internazionale te horen gekregen dat er liefst 55 miljoen euro is gereserveerd voor de Ivoriaanse middenvelder, die na vijf seizoenen aast op een vertrek bij Manchester City. Twintig miljoen is bestemd voor de afkoopsom, terwijl Touré in vier seizoenen 35 miljoen euro kan verdienen. En dat terwijl de middenvelder onlangs aangaf dat geld voor hem geen drijfveer meer is...

Mohamed Salah lijkt de Serie A juist te verruilen voor de Premier League. Afgelopen winter maakte de vleugelaanvaller op huurbasis de overstap van Chelsea naar Fiorentina. Hij diende als wisselgeld voor de transfer van Juan Cuadrado van Florence naar Londen. Fiorentina heeft een optie om Salah ook volgend seizoen te huren, maar Tottenham Hotspur is bereid om de Egyptenaar een tweede kans te geven in Engeland.

En tot slot een opvallend gerucht uit Noord-Engeland, waar Newcastle United overweegt om interim-manager John Carver op straat te zetten en te vervangen door Steve McClaren. Na acht nederlagen op rij in de Premier League dreigt degradatie voor The Magpies, maar McClaren - die er niet in slaagde om met Derby County te promoveren vanuit het Championship - ontkent in alle toonaarden. 'Er speelt helemaal niets op dit moment.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.