Transferdagboek 01/05: Pogba, Silva, De Bruyne, Ronaldinho

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 01/05: Pogba, Silva, De Bruyne, Ronaldinho

Barcelona mag ook komende zomer geen spelers aantrekken vanwege het transferverbod, maar is volgens de Spaanse kranten wel alweer druk bezig om zich te beraden over de versterkingen voor de winterse transferperiode van 2016. Zo zou sportief directeur Ariedo Braida onlangs een gesprek hebben gevoerd met Giuseppe Marotta, zijn collega van Juventus, over Paul Pogba.

'Van Pogba zijn we erg gecharmeerd, maar het lijkt me duidelijk dat elke club een kampioen als hij wel wil hebben. Voor Barça zou hij een erg belangrijke aanwinst zijn ', erkende Braida de interesse. 'Ik heb met Marotta over iedereen gesproken. Ja, dus ook over Pogba. Of we een voorcontract hebben getekend voor 2016? Dat is speculeren.'

Het aantrekken van Pogba geldt volgens Sport als prioriteit nummer één. Ondertussen houdt de club de ontwikkelingen in Manchester nauwlettend in de gaten. Zo zijn er met City gesprekken geweest over David Silva, voor wie de Blaugranas dertig miljoen euro over zouden hebben. Een dergelijk bedrag is ook nodig om Ander Herrera, die ook als speler van Athletic de Bilbao al op een verlanglijst stond in Camp Nou, na één seizoen alweer los te weken bij United.

Een speler die Barcelona ook al langer volgt is Kevin De Bruyne. Volgens Mundo Deportivo is de Belgische spelmaker opnieuw in beeld gekomen, nu Marco Reus zijn toekomst aan Borussia Dortmund heeft verbonden en hijzelf uitstekend presteert in de Bundesliga. Volgens alle geledingen in de club past de gangmaker van VfL Wolfsburg uitstekend in de meer directe speelwijze die trainer Luis Enrique erop nahoudt. Ook linksback Ricardo Rodríguez en controleur Luiz Gustavo worden gevolgd.

De toekomst van Kevin De Bruyne en Ricardo Rodriguez, ploeggenoten van Bas Dost bij VfL Wolfsburg, ligt mogelijk in Camp Nou.
De toekomst van Kevin De Bruyne en Ricardo Rodriguez, ploeggenoten van Bas Dost bij VfL Wolfsburg, ligt mogelijk in Camp Nou.

Of die drie bij een mogelijke transfer ploeggenoten worden van Dani Alves is nog altijd onduidelijk. Zijn zaakwaarnemer verkondigde onlangs dat de onderhandelingen over zijn aflopende contract zijn gestaakt. Voorzitter Josep María Bartomeu stelde echter dat de deur voor de Braziliaanse rechtsback nog steeds open staat. Directielid Carles Rexach sluit zich daarbij aan. 'Ik behoor tot degenen die denken dat hij ook volgend seizoen nog hier speelt. Ik ben ervan overtuigd dat Dani Alves bij Barcelona blijft.'

In het jaar dat Dani Alves overkwam van Sevilla (2008) vertrok Ronaldinho uit Camp Nou. De 35-jarige Braziliaan staat nu aan de vooravond van een transfer naar de Amerikaanse Major League Soccer. Volgens berichten uit Noord-Amerika gaat de Braziliaanse dribbelaar zijn Mexicaanse club Queretáro FC verruilen voor New York Red Bulls, waar zijn ex-ploeggenoot Thierry Henry onlangs zijn carrière beëindigde.

Een speler die we de komende weken vaak gaan terugzien in deze rubriek is Paulo Dybala. De gehele Italiaanse top én Paris Saint-Germain jaagt op de aanvaller van Palermo. PSG en Juventus zouden de 21-jarige Argentijn financieel het beste plaatje kunnen voorschotelen. Internazionale probeert het talent daarom op een andere manier te verleiden; namelijk door hem een basisplaats te beloven. Trainer Roberto Mancini zou Dybala de afgelopen dagen diverse malen hebben gebeld om hem van een plek in zijn eerste elf te verzekeren. Volgens Tuttosport gaat de linkspoot Palermo minimaal dertig miljoen euro opleveren.

Omdat David Ospina en Wojciech Szczesny de twijfel niet hebben weten weg te nemen, wordt Arsenal door Engelse kranten steeds vaker aan Petr Cech (foto onder) gelinkt. Manager Arsène Wenger ontkent dat hij een lijntje heeft uitgegooid naar de reservegoalie van Chelsea en ziet zelfs helemaal geen aanleiding een andere keeper te strikken. 'Ik vind Szczesny een uitstekende doelman en Ospina doet het fantastisch. Kijk de statistieken er maar op na. Dan zul je zien dat hij van alle keepers in de Premier League het beste presteert.'

Chelsea staat volgens diverse Engelse kranten op het punt zich te versterken met het Braziliaanse wonderkind Nathan van Atlético Paranaense. De negentienjarige aanvallende middenvelder is volgens de London Evening Standard zelfs al medisch gekeurd door The Blues, die daarmee het eveneens geïnteresseerde FC Porto lijken af te troeven.

Matteo Darmian (25) had de eer om de zomerse editie van het transferdagboek in gang te schieten. De rechtsback van Torino heeft immers niet te klagen over belangstelling. Manchester United, Arsenal, Barcelona, Bayern München en Paris Saint-Germain volgen de twaalfvoudige international van Italië immers op de voet, weet Metro. Daarom zal er een flink bedrag op tafel gelegd moeten worden om het tot medio 2017 lopende contract van de rechtsback af te kopen.

Over flinke bedragen gesproken. The Telegraph  pakt vandaag uit met een groot verhaal over Gareth Bale. De Man van Honderd Miljoen, een bijnaam die de Welshman aan zijn transfer in 2013 naar Real Madrid overhield hoewel het werkelijke transferbedrag wat lager lag, zou immers aan de vooravond van een rentree in de Premier League staan. Hoewel de belangstelling van Manchester United een simpele optelsom is, is dit keer de achterliggende gedachte wél interessant. Door de lucratieve deal met Adidas zou de werkgever van manager Louis van Gaal de benodigde 137 miljoen euro kunnen betalen. Dat zou met recht een klapper zijn voor de sponsor, of gaat Real op zijn strepen staan…?

Een zomer vol geruchten over de toekomst van Gareth Bale wacht. De link met Adidas is evenwel interessant.
Een zomer vol geruchten over de toekomst van Gareth Bale wacht. De link met Adidas is evenwel interessant.

Een spits die mogelijk juist vertrekt uit Engeland, is Didier Drogba. De 37-jarige stormram heeft bij Chelsea een aflopende verbintenis en wordt door diverse tabloids gelinkt aan de Major League Soccer. New York City FC, de club waar Frank Lampard naartoe verkast na dit seizoen, zou de Ivoriaanse aanvaller immers graag halen. Lampard zou daarbij een goed woordje gedaan hebben voor de spits. Hoewel manager José Mourinho er een warme band op nahoudt met de spits, erkent ook hij dat de club aan zet is. 'Dit is een club-aangelegenheid. Een beslissing die Roman Abramovich moet maken', zo tekende The Daily Express op uit de mond van de Portugees. 'Maar ik wil toevoegen dat Drogba inmiddels een belangrijk deel van de geschiedenis van deze club is', aldus Mourinho over de spits, die al wel aangaf onder geen beding te willen stoppen deze zomer.

Wat Tim Sherwood betreft, hoeft Chelsea bij een vertrek van Drogba in ieder geval niet aan te kloppen bij Aston Villa. De manager laat weten dat de Belg Christian Benteke, goed voor tien competitiegoals dit seizoen, in principe niet te koop is. 'Hoeveel hij kost, weet ik niet', vertelde de manager donderdag. 'Waarom niet? Omdat hij niet te koop is…', zo omschreef hij zijn gedachte, vlak voordat hij toch een voorbehoud maakte. 'En als hij gaat, dan gaat hij voor de absolute hoofdprijs.' En laat geld nou in veel gevallen juist niet het probleem zijn voor de Engelse clubs.

Lazio lijkt volgend seizoen zijn rentree te maken in de Champions League en die bijzondere prestatie wil de club opluisteren met het aantrekken van een spits van naam. De Romeinen denken daarbij nadrukkelijk aan Graziano Pellè, die dit seizoen elf keer scoorde namens Southampton. Op dit moment is de spitspositie bij Lazio redelijk dunbezet, want behalve de 36-jarige Miroslav Klose heeft trainer Stefano Pioli alleen de beschikking over Filip Djordjevic. Van Klose is het bovendien nog niet zeker of hij na dit seizoen aanblijft. De Duitser kan zelf de eenjarige optie in zijn in juni aflopende contract lichten, maar denkt over een terugkeer naar zijn vaderland.

Nathaniel Clyne en Graziano Pellè op de lange latten tijdens het wintertripje van Southampton. Volgt er een nieuwe trip?
Nathaniel Clyne en Graziano Pellè op de lange latten tijdens het wintertripje van Southampton. Volgt er een nieuwe trip?

Of Pellè oren heeft naar de entree in de Champions League lijkt de vraag, maar zijn huidige ploeggenoot Nathaniel Clyne (24) heeft al benadrukt om de hoofdprijzen mee te willen spelen. The Daily Mail weet dat manager Ronald Koeman de rechtsback, die in de belangstelling staat van Manchester United en Chelsea, daarom een deadline heeft gegeven. Binnen tien dagen moet hij zijn besluit kenbaar maken. Verlengt hij zijn medio 2016 aflopende verbintenis bij Southampton, of gaat hij voor een transfer?

We besluiten met een doelman. En niet zomaar een. Iker Casillas van Real Madrid. De 33-jarige clubicoon krijgt lang niet altijd de eer die hij verdient vanwege zijn onnavolgbare palmares. Juist omdat de Spaanse goalie met De Koninklijke alles gewonnen heeft wat er te winnen valt, zou hij wel open staan voor de belangstelling van Arsenal. Volgens Metro zou Real zich daarbij schappelijk opstellen. Enerzijds vanwege het grote respect voor Casillas, anderzijds omdat de naam van David de Gea al maanden met hoofdletters op de scoutingslijst staat.

Iker Casillas, clubicoon op weg naar de uitgang?
Iker Casillas, clubicoon op weg naar de uitgang?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.