Transferdagboek 02/07: Bulykin, Fabregas en Pandev

De transfermarkt is geopend en dus wemelt het van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 02/07: Bulykin, Fabregas en Pandev

Cesc Fabregas wordt al jaren in verband gebracht met een terugkeer naar Barcelona, de club waar hij zijn opleiding genoot. Maar de Catalanen komen er maar niet uit met Arsenal, zijn huidige werkgever. José Mourinho wil daar gebruik van maken. De trainer van Real Madrid hoopt dat de middenvelder openstaat voor een transfer naar De Koninklijke, zodat Fabregas daar op het middenveld een duo kan gaan vormen met collega-international Xabi Alonso.

Het afgelopen seizoen was Dmitry Bulykin een van de smaakmakers in de Eredivisie. Mede dankzij de Russische spits plaatste ADO Den Haag zich voor de voorronde van de Europa League, maar Bulykin heeft nog altijd een contract met Anderlecht. Die club wil hem niet opnieuw verhuren en ADO kan niet aan de persoonlijke eisen van Bulykin voldoen. Dit was een reden voor Feyenoord om te informeren naar zijn diensten. De Rotterdammers bereikten echter geen akkoord.

Gian Piero Gasperini werkte bij Genoa samen met Rodrigo Palacio en zou ook graag bij zijn nieuwe club Internazionale beschikken over de Argentijnse aanvaller, maar daar gaan de Rossoblu niet zomaar mee akkoord. Alleen als Goran Pandev in de deal wordt betrokken, wil Genoa akkoord gaan met een vertrek van Palacio. Ook Emiliano Viviano is welkom, al benadrukt Genoa dat het in Eduardo al een uitstekende keeper heeft.

Robin van Persie twijfelt over zijn toekomst bij Arsenal. De aanvaller ziet ploeggenoten Gaël Clichy, Fabregas en Samir Nasri in verband worden gebracht met een vertrek uit Londen, terwijl manager Arsène Wenger zelf nalaat de spelersgroep te versterken. Van Persie heeft daarop gedreigd een transferverzoek in te dienen, als zijn club geen actie onderneemt op de transfermarkt.

Bekijk hier al onze video's