Transfer Quiz: de recorddeals van de laatste tien zomers

Reacties

We hebben nog wel even te gaan deze transferzomer, maar nu al is er voor twee spelers al weer meer dan honderd miljoen euro betaald. Dat was begin dit decennium nog nagenoeg ondenkbaar. Een quiz over de recorddeals van de laatste tien zomers.

Transfer Quiz: de recorddeals van de laatste tien zomers

En als je die zo onder elkaar ziet, is meteen duidelijk hoezeer er de laatste jaren sprake is geweest van inflatie op de transfermarkt. In 2010, een jaar nadat Cristiano Ronaldo met zijn transfer naar Real Madrid voor 94 miljoen euro een nieuw wereldrecord had gevestigd, was de duurste zomerdeal er nog één van veertig miljoen euro. Deze zomer werd er voor twaalf spelers (!) al meer geld neergeteld.

Om aan te tonen hoeveel er sinds het begin van dit deccenium is veranderd op de transfermarkt, en dan vooral wat de bedragen betreft die worden neergeteld, zetten we voor deze quiz per zomer de vijf duurste deals op een rij (in twee gevallen werden dat er zes). Aan jullie de vraag welke spelers zich sinds 2010 de duurste vijf voetballers van die zomer mochten noemen. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt.de, in miljoenen euro's en exclusief eventuele nog niet betaalde bonussen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.