Transfer Onana naar Manchester United wordt steeds waarschijnlijker

Reacties

Een transfer van André Onana naar Manchester United lijkt daadwerkelijk in de maak te zijn. Volgens Sky Italia naderen de Engelsen en Internazionale na 'positieve gesprekken' een akkoord over een afkoopsom. Beweerd wordt dat de deal volgende week al kan worden afgerond.

Transfer Onana naar Manchester United wordt steeds waarschijnlijker
© Pro Shots

Het is bekend dat Erik ten Hag een nieuwe keeper wil hebben bij United en Onana, die hij nog kent van zijn tijd bij Ajax, staat hoog op de verlanglijst. Afgelopen woensdag bracht United een eerste bod uit. Dat voorstel werd afgewezen, maar zorgde wel voor een begin van de onderhandelingen.

Vrijdag werd er opnieuw gesproken en kwamen de clubs nader tot elkaar, zo wordt gemeld in Italië. United heeft zijn bod verhoogd naar 45 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen. Beweerd wordt dat Inter zijn vraagprijs heeft verlaagd, van zestig tot 55 miljoen euro. Dat betekent dat het verschil tussen vraag en aanbod nog maar vijf miljoen euro bedraagt.

United zal nog met een volgend bod komen en hoopt de deal in de aankomende week te kunnen afronden. Onana kan in dat geval mee naar de Verenigde Staten, waar de ploeg van Ten Hag een belangrijk deel van zijn voorbereiding zal doorbrengen.

De 27-jarige Onana heeft er pas één jaar bij Inter op zitten. Hij maakte vorig jaar transfervrij de overstap van Ajax en haalde met zijn Italiaanse werkgever de Champions League-finale. Die werd verloren van Manchester City: Onana had geen antwoord op een uithaal van Rodri (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.