Transfer gekaapt: Juventus-talent Huijsen gaat naar AS Roma

Reacties

Dean Huijsen gaat het seizoen op huurbasis afmaken bij AS Roma. De Nederlander zou Juventus aanvankelijk verlaten voor Frosinone, maar de club van José Mourinho trekt aan het langste eind. Huijsen is vrijdag in Rome gearriveerd voor zijn medische keuring.

Transfer gekaapt: Juventus-talent Huijsen gaat naar AS Roma

Dat is een flinke tegenvaller voor Frosinone. De huidige nummer veertien van de Serie A dacht al zeker te zijn van de komst van Huijsen, maar Roma heeft de transfer gekaapt. De achttienjarige Huijsen wordt vrijdagavond nog medisch gekeurd; Mourinho hoopt de jongeling zondag tegen Atalanta Bergamo al te kunnen laten debuteren. 

Roma gaat Huijsen tot het einde van het seizoen huren. Omdat Juventus veel toekomst in de verdediger ziet, zit er bij de deal geen optie tot koop. De Nederlandse mandekker debuteerde eerder dit seizoen in de hoofdmacht van Juventus door in te vallen tijdens de slotfase van de gewonnen topper tegen AC Milan. Vooralsnog bleef het bij dit ene optreden.

Bij Roma denkt Huijsen meer speelminuten te kunnen maken. De ploeg van Mourinho staat op het moment zevende in de Serie A en speelt in februari in de Europa League tegen Feyenoord.

Een klein jaar geleden sprak VI uitgebreid met Dean Huijsen. Leer de verdediger via onderstaand verhaal beter kennen: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.