Tranen niet voor niets: Koopmeiners officieel naar de Serie A

Reacties

De transfer werd via de tranen van Teun Koopmeiners al bevestigd en nu hebben ook de clubs het nieuws officieel gemaakt: Atalanta Bergamo neemt de middenvelder over van AZ. Koopmeiners tekent tot medio 2026 en is nu officieel teamgenoot van Hans Hateboer, Marten de Roon, Robin Gosens en Sam Lammers. Laatstgenoemde is overigens wel op weg naar de uitgang.

Tranen niet voor niets: Koopmeiners officieel naar de Serie A
© Pro Shots

De transfer had wat voeten in de aarde. Al in juni werd door AZ bevestigd dat er gesprekken gaande waren met de Italiaanse club, maar tot een definitieve overstap kwam het pas laat in de transferperiode. Afgelopen zondag kwam het hoge woord er al uit via Koopmeiners, die na de wedstrijd tegen SC Heerenveen (1-3) geëmotioneerd afscheid nam van de fans en de club.

Met Atalanta Bergamo gaat Koopmeiners de Champions League in. De club werd vorig seizoen derde in de Serie A en werd dit seizoen in de groepsfase gekoppeld aan Manchester United, Villarreal en Young Boys. Koopmeiners, die in 2009 in de jeugdopleiding van AZ terechtkwam, speelde 154 wedstrijden in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Hij is na Marco Bizot, Myron Boadu, Calvin Stengs en Jonas Svensson de vijfde sterkhouder die vertrekt uit Alkmaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.