Atalanta Bergamo bezorgt Koopmeiners dan eindelijk zijn toptransfer

Reacties

Het had wat voeten in aarde, maar AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners heeft eindelijk zijn toptransfer te pakken. De 23-jarige middenvelder gaf zondag na het uitduel met SC Heerenveen toe dat hij Alkmaar verruilt voor Atalanta Bergamo, waar hij meerdere landgenoten treft.

Atalanta Bergamo bezorgt Koopmeiners dan eindelijk zijn toptransfer
© Pro Shots

Voor de camera van ESPN erkende Koopmeiners geëmotioneerd dat de transfer definitief rond is. Het jeugdexponent van AZ tekent een vijfjarig contract bij Atalanta. 'Het was een gekke situatie. In het hotel hoorde ik dat het klaar was. Ik ben als middenvelder gehaald, maar het is mooi dat ik ook achterin kan spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koopmeiners stond al maanden op de nominatie om te vertrekken bij AZ. Maar waar ploeggenoten als Calvin Stengs, Myron Boadu en Marco Bizot transfers maakten, bleef de EK-ganger in Alkmaar. En dat terwijl al op 22 juni naar buiten kwam dat AZ in onderhandeling was met Atalanta over een transfer van Koopmeiners. Ondertussen werd ook Stade Rennes genoemd als mogelijke nieuwe club voor de middenvelder.

Reservebank
Bij de start van het Eredivisie-seizoen besloot AZ-trainer Pascal Jansen vervolgens om Koopmeiners tegen RKC Waalwijk (1-0 nederlaag) op de reservebank te zetten. 'Ik wil vandaag elf mensen op het veld hebben die met hun gedachten bij AZ zijn', sprak hij vooraf. In de Europa League-heenwedstrijd tegen Celtic startte hij een paar dagen later wél, zoals hij donderdag ook in de basis stond bij de return. In aanloop naar die tweede wedstrijd (2-1 zege, na de 2-0 nederlaag in Schotland) wilde hij niet ingaan op alle geruchten.

Na Celtic-thuis meldde Koopmeiners echter dat hij nu écht op weg was naar Atalanta. 'Ik hoop dat het doorgaat, dat kan ik eerlijk zeggen. Ik denk dat we nu op een punt zijn gekomen waarop de clubs eruit kunnen komen. Uiteindelijk moeten alle partijen ervan kunnen profiteren en er tevreden mee zijn. Ik heb het gevoel dat we dat punt naderen.'

Champions League
Dat punt is nu bereikt: de transfer is rond. En dus voegt Koopmeiners zich bij de ploeg die vorig seizoen als derde eindigde in de Serie A, en zich daarmee rechtstreeks plaatste voor de groepsfase van de Champions League. Daarin speelt Atalanta tegen Villarreal, Manchester United en Young Boys. Bij de Italiaanse club treft Koopmeiners meerdere landgenoten, zoals Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers, al staat laatstgenoemde op de nominatie om verhuurd te worden. Ook de Nederlands-Duitse verdediger Robin Gosens speelt bij Atalanta.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.