Koopmeiners op weg naar Atalanta Bergamo

Reacties

Het Europese tweeluik met Celtic maakte Teun Koopmeiners nog mee, maar de middenvelder gaat spoedig AZ verruilen voor Atalanta Bergamo. Hier hintte de aanvoerder na de wedstrijd tegen de Schotten op.

Koopmeiners op weg naar Atalanta Bergamo
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
Celtic
Celtic

Al op 22 juni bevestigde AZ dat er gesprekken gaande waren met Atalanta Bergamo over de transfer van Koopmeiners, die zelf ook geen geheim maakte van zijn wens om een stap naar het buitenland te maken. Toch kwam het er vooralsnog niet van, waardoor Koopmeiners 'gewoon' met AZ de start van het nieuwe seizoen meemaakte.

In de Eredivisie moest Koopmeiners het nog doen met een plek op de bank, maar tegen Celtic stond de sterkhouder tweemaal in de basisopstelling. Voorafgaande aan de returnwedstrijd liet Koopmeiners nog weten dat hij de transferperikelen en het belangrijke duel gescheiden kon houden. AZ won donderdagavond weliswaar in eigen huis van Celtic, maar de 2-1 zege was niet voldoende om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

En dus stond er een sippe Koopmeiners de pers te woord. Het enige goede nieuws van de avond was dat AZ voor de coëfficiëntenlijst punten afsnoepte van de concurrentie én dat er met de Conference League een vangnet is voor de Alkmaarders. En natuurlijk de aanstaande transfer van Koopmeiners. 'Ik hoop dat het doorgaat, dat kan ik eerlijk zeggen. Ik denk dat we nu op een punt zijn gekomen waarop de clubs eruit kunnen komen. Uiteindelijk moeten alle partijen ervan kunnen profiteren en er tevreden mee zijn. Ik heb het gevoel dat we dat punt naderen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.