AZ komt ondanks hulp van Celtic net tekort en gaat Conference League in

Reacties

AZ is er niet in geslaagd om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Donderdagavond strandden de Alkmaarders in het zicht van de haven, in de play-offs ging het mis tegen Celtic. AZ zal daardoor net als Feyenoord en Vitesse uitkomen in de groepsfase van de Conference League.

AZ komt ondanks hulp van Celtic net tekort en gaat Conference League in
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
Celtic
Celtic

AZ stond na de eerdere 2-0 nederlaag in Glasgow voor een zeer zware taak en die taak werd zowaar nog zwaarder na slechts drie minuten. Liel Abada ontsnapte achter de defensie van AZ en bediende Kyogo Furuhashi: 0-1. Het was een volgende klap voor AZ, dat ook al de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloor van RKC Waalwijk.

Nog voor het half uur stond AZ er echter een stuk beter voor. Via Zakaria Aboukhlal en een eigen doelpunt van Carl Starfelt was de Europa League-droom van AZ weer springlevend. Aboukhlal profiteerde van geblunder achterin, terwijl Starfelt de bal achter zijn eigen doelman werkte na een voorzet: 2-1.

Opeens had AZ nog maar één doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen, Aboukhlal was er vlak na rust dichtbij. Zijn schuiver werd echter ternauwernood gepareerd door keeper Celtic-keeper Joe Hart. Met nog een kwartier te gaan schakelde trainer Pascal Jansen aanwinst Sam Beukema in, die net als basisklant Aslak Witry zijn debuut maakte.

Centrumverdediger Beukema werd verrassend genoeg ingezet als spits en dat wierp bijna zijn vruchten af. Uit zijn voorzet kreeg invaller Ernest Poku een nagenoeg niet te missen kans, maar bij de tweede paal kreeg de jongeling het voor elkaar om de bal al glijdend over het doel te werken. Het was het laatste grote wapenfeit voor AZ. De formatie uit Noord-Holland won het tweede duel van Celtic, maar kon de eerdere 2-0 nederlaag niet wegpoetsen.

Zodoende start AZ op 16 september in de groepsfase van de Conference League, de Schotten gaan de Europa League in. Vrijdag is om 13:00 uur de loting van de Europa League, om 13:30 uur volgt de loting van de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.