Trainer bevestigt: Leipzig troeft Barcelona af in strijd om gewilde Olmo

Reacties

Dani Olmo heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt. De 21-jarige Spanjaard gaat zijn carrière vervolgen in de Bundesliga bij RB Leipzig.

Trainer bevestigt: Leipzig troeft Barcelona af in strijd om gewilde Olmo
© Pro Shots

Olmo doorliep de jeugdopleiding van Barcelona, maar vertrok in de zomer van 2014 naar Dinamo Zagreb. Daar ontwikkelde hij zich de afgelopen jaren razendsnel en afgelopen seizoen werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in Kroatië. In de zomer werd hij Europees kampioen met Jong Spanje en een half jaar later debuteerde hij ook voor het grote Spanje, waar hij ook direct trefzeker was.

Logischerwijs was er veel interesse voor Olmo, maar tot een zomerse transfer kwam hij niet. Begin januari leek een terugkeer naar Barcelona in de maak. De aanvaller bevestigde dat de Catalanen een concreet bod hadden gedaan, maar vervolgens bleef het stil. AC Milan deed nog een serieuze poging, maar de keuze is nu op Leipzig gevallen. Dat maakt Zagreb-trainer Nenad Bjelica bekend.

'Uit alle aanbiedingen heeft hij voor Leipzig gekozen. Ik denk dat hij zich daar het best kan ontwikkelen. Hij heeft al eerder afscheid genomen van zijn teamgenoten, maar toen ging zijn transfer niet door. Dat was een zeer emotioneel moment voor hem', zei de coach tegen Kroatische media. Olmo heeft het trainingskamp van Zagreb al verlaten en ondergaat donderdag nog zijn medische keuring.

Naar verluidt betaalt Leipzig zo'n dertig miljoen euro voor Olmo, die daarmee de duurste aankoop in de clubhistorie van de Duitsers wordt.

Spelersprofiel

Dani Olmo


Geboortedatum:
7 mei 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Terrassa
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
RB Leipzig
Nationaal team:
Spanje
Nationaal team:
Spanje Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Dani Olmo
Meer over Dani Olmo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.