Tottenham-Fulham uitgesteld: nieuwe munitie voor voorstanders coronastop

Reacties

De Premier League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Fulham die woensdagavond op het programma stond, gaat voorlopig niet door. In de spelersgroep van Fulham is het virus uitgebroken, waardoor de wedstrijd niet door kan gaan. Eerder deze speelronde werd ook al een wedstrijd uitgesteld.

Tottenham-Fulham uitgesteld: nieuwe munitie voor voorstanders coronastop
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 1
Fulham
Fulham

Fulham heeft een verzoek ingediend bij de competitieorganisatie, zo meldt de Premier League op de website. De club zag het aantal positieve tests toenemen en enkele spelers hadden ook symptomen van het coronavirus. Na overleg met medische instanties werd besloten het duel dat oorspronkelijk woensdagavond 19.00 uur gespeeld zou worden, uit te stellen.

Everton en Manchester City hadden eerder in speelronde 16 tegenover elkaar moeten staan in de Engelse competitie. Deze wedstrijd ging niet door, omdat er veel coronabesmettingen waren vastgesteld bij het team uit Manchester. Afgelopen dinsdag volgde nog een bericht dat liefst achttien mensen binnen de Premier League besmet waren, wat een negatief record was. Voorzitters van de Premier League-clubs gingen daarom in gesprek over een potentiële competitiestop van twee weken. De Premier League zelf meldt dat het vertrouwen heeft in de protocollen.

Eerder deze maand werd al de wedstrijd tussen Aston Villa en Newcastle United uitgesteld, vanwege een besmettingshaard bij laatstgenoemde club. Ook in het Verenigd Koninkrijk lopen de besmettingen de laatste tijd weer op, wel is inmiddels het vaccineren begonnen. Er is nog geen nieuwe datum gecommuniceerd voor Tottenham - Fulham, later op de woensdagavond staan Newcastle en koploper Liverpool tegenover elkaar.

Poll (gesloten) Er moet een coronastop komen in de Premier League
  • 53% Eens (529 stemmen)
  • 47% Oneens (475 stemmen)

Tottenham-manager José Mourinho uitte eerder op de dag al zijn onvrede over de onzekerheid rond het duel. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.