Tottenham-beul Gnabry is verleden bij Arsenal nog niet vergeten

Reacties

Het werd dinsdag een bijzondere avond in het Tottenham Hotspur Stadium. Voor Bayern München, maar vooral voor Serge Gnabry. Met vier doelpunten was de voormalig aanvaller van Tottenhams aartsrivaal Arsenal de beul voor de ploeg van Mauricio Pochettino.

Tottenham-beul Gnabry is verleden bij Arsenal nog niet vergeten
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 7
Bayern München
Bayern München

Bayern scoorde liefst zeven keer in Londen; Gnabry nam vier van deze doelpunten voor zijn rekening. Dat hij al zijn goals in één speelhelft maakte (na rust), maakte de prestatie nóg fraaier. 'Hij heeft me gezegd dat hij zelf niet meer weet hoe hij die laatste goal maakte, zo moe was hij', lachte technisch directeur Hasan Salihamidzic na afloop. 'Hij heeft gewoon maar geschoten. Vier doelpunten in één speelhelft, dat is een ongelooflijke prestatie.'

Voor dinsdagavond had Gnabry nog geen enkele keer gescoord in het miljardenbal. 'Ik heb lang op mijn eerste Champions League-doelpunt gewacht. Dat ik er nu meteen vier maak, is iets waar ik alleen maar van heb kunnen dromen', zei de man van de avond op de officiële website van Bayern. 'Het is grandioos.'

Op Twitter maakte Gnabry duidelijk dat hij zijn tijd bij Arsenal, en de strijd van The Gunners met aartsrivaal Tottenham, nog niet vergeten is. 'Noord-Londen is rood!', schreef hij na zijn vier treffers op het sociale medium (zie onder). De in Stuttgart geboren Gnabry belandde in 2011 in de jeugdopleiding van Arsenal en keerde vijf jaar later terug naar Duitsland. Via Werder Bremen kwam hij bij Bayern terecht.

Niko Kovac, de coach van Bayern, genoot van de glansrol van Gnabry. 'Het was zeker zijn beste wedstrijd hier', zei de oefenmeester, die hoopt dat Gnabry het doelpunten maken nu echt te pakken heeft. In de eerste zeven officiële wedstrijden van dit seizoen scoorde de Duitser pas één keer. Dat was afgelopen weekend in de 2-3 overwinning op SC Paderborn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Gnabry
Meer over S. Gnabry
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.