Toptalent Zirkzee krijgt de kans in benefietwedstrijd Bayern

Joshua Zirkzee kreeg maandagavond een basisplaats bij Bayern München in de benefietwedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern. Het Nederlandse toptalent speelde 73 minuten mee bij de Duitse grootmacht.

Landskampioen Bayern besloot een benefietwedstrijd te spelen tegen het roemruchte 1. FC Kaiserslautern om die club te redden van de ondergang. Kaiserslautern verkeert in grote problemen en heeft geld nodig om een licentie te kopen om volgend seizoen op het derde Duitse niveau uit te mogen komen.

Trainer Niko Kovac greep het duel aan om de achttienjarige Zirkzee aan het werk te zien. De jeugdinternational van Nederland stond in de punt van de aanval en speelde samen met spelers als Renato Sanches, Thomas Müller, Serge Gnabry en Mats Hummels, aangevuld met andere jonge talenten.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Hendrick Zuck zette 1. FC Kaiserslautern al snel op voorsprong, tien minuten voor tijd trok de voor Zirkzee ingevallen Robert Lewandowski de stand gelijk. Franck Ribéry maakte zijn laatste minuten in het shirt van Bayern, Robben bleef op de bank. Alle inkomsten van de wedstrijd zijn voor Kaiserslautern.

Zirkzee stelt zichzelf voor: 'Over twee jaar in hoofdmacht Bayern'