Barmhartig Bayern helpt Kaiserslautern overleven

Reacties

Bayern München reikt probleemclub 1. FC Kaiserslautern de helpende hand toe. Op 27 mei spelen de clubs in het Fritz Walter Stadion een benefietwedstrijd.

Barmhartig Bayern helpt Kaiserslautern overleven

De inkomsten van die wedstrijd zijn voor Kaiserslautern. De viervoudig Duits kampioen verkeert momenteel in grote problemen en heeft geld nodig om een licentie te kopen om volgend seizoen op het derde niveau in Duitsland te mogen spelen. Supporters zamelden vorige week al ruim drie miljoen euro in om de club uit de financiële problemen te helpen. Kaiserslautern staat momenteel negende op het derde niveau, maar moet voor volgend seizoen wel aan de financiële eisen voldoen om in die competitie te mogen blijven spelen.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vertelt op de clubsite over het initiatief. 'Van oudsher is Kaiserslautern een van de grootste clubs van Duitsland. We hebben er intense en legendarische wedstrijden gespeeld. Voetbal draait om emotie en rivaliteit, maar ook om solidariteit. Daarom helpen we graag en hopen we dat Kaiserslautern in de nabij toekomst weer kan promoveren naar de Bundesliga.'

Voor Bayern is een dergelijke benefietwedstrijd niet nieuw. In 2009 werd Fortuna Sittard bijvoorbeeld nog op die manier geholpen door de huidige koploper van de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.