Topscorer Ronaldo kopt WK-droom Marokko aan diggelen

Voor Marokko eindigt het WK in Rusland na de groepsfase. Portugal won dankzij een vroege goal van Cristiano Ronaldo de tweede groepswedstrijd: 1-0.

Marokko ging ondanks de teleurstellende nederlaag tegen Iran (0-1) met goede moed het zware duel met Portugal in en kreeg al vroeg een dreun te verwerken. Na een korte corner legde João Moutinho de bal voor op Ronaldo, die koppend voor zijn vierde treffer van het toernooi zorgde. Tegen Spanje maakte de sterspeler al een hattrick. Door zijn goal tegen Marokko verbeterde Ronaldo het record van Ferenc Puskás als meest scorende international uit Europa. De Portugees staat nu op 85 treffers.

Opvallend aan Marokkaanse zijde was de basisplek van Nordin Amrabat. Hij liep in het duel met Iran een hersenschudding op en leek zeker niet mee te doen tegen Portugal, maar de rechterflankspeler startte toch, met een helm op. Hij zag zijn ploeg na de openingstreffer in de wedstrijd groeien. Een van de eerste kansen was voor verdediger Medhi Benatia, die uit een corner in de handen van Rui Patrício kopte.

Aan de andere kant hield Marokko Portugal in de bedwang en was het eerder wachten op een goal van Marokko dan een van Portugal. Toch gingen Ronaldo en co de rust in met een voorsprong. Keeper Munir hield vlak voor het einde van de eerste helft Gonçalo Guedes nog van scoren af.

Ook na rust was Marokko sterker, maar miste de ploeg scherpte voor de goal. Nadat Ronaldo op aangeven van Guedes de bal over het doel werkte, was het aan de andere kant de beurt aan Younes Belhanda. Patrício bracht op fraaie wijze redding op zijn kopbal. Even later werkte Benatia een grote mogelijkheid over en vloog de bal ook in de extra tijd van zijn voet over de lat. Zo was Marokko beter, maar drukte het land dat niet uit in de score.

Het puntloze Marokko sluit de groepsfase komende maandag af met een wedstrijd tegen Spanje. Nummer één Portugal speelt dan tegen Iran.