Topscorer Dessers: 'Dit komt op mijn Wikipedia-pagina'

Reacties

Nu het Eredivisie-seizoen niet wordt afgemaakt, kunnen de erelijsten worden opgemaakt. De topscorerstitel dit jaar wordt gedeeld door Feyenoorder Steven Berghuis en Heraclied Cyriel Dessers. Laatstgenoemde moet dat nog even op zich in laten werken.

Topscorer Dessers: 'Dit komt op mijn Wikipedia-pagina'
© Pro Shots

'Dat besef moet nog echt komen. Het is een ongelofelijke eer en heel mooi dat je dit op je palmares mag zetten. Dat dit later op mijn Wikipedia-pagina kan komen. Daar ben ik echt heel trots op', aldus Dessers in gesprek met VI.

De Belgische spits moest afgelopen seizoen bij FC Utrecht plaatsmaken voor Adrián Dalmau en trok op zijn beurt naar Almelo. Uiteindelijk wist Dessers vijftien keer het net te vinden. Ofschoon hijzelf nog spreekt van een officieuze titel, haalt de spits hoe dan ook de geschiedenisboeken.

'Topscorer worden bij Heracles, dat is natuurlijk ook iets anders dan wanneer je bij een topclub speelt. Zij maken veel meer goals, krijgen ook veel meer kansen. Ik denk ook dat ik de eerste topscorer ben namens Heracles. Dat vind ik vooral speciaal, daar ben ik heel trots op.'

De mooiste van dit seizoen maakte Dessers naar eigen zeggen eind februari tegen Ajax. Al was de gelijkmaker tegen aartsrivaal FC Twente (2-3 winst) ook bijzonder. 'Ja, Ajax-thuis was de mooiste', aldus Dessers. 'Het moment was fantastisch omdat het tegen Ajax was en ook nog eens beslissend. Aan de andere kant, die tegen Twente vond ik ook fantastisch. De sfeer in die wedstrijd was ongelofelijk. Alles wat er rondom die wedstrijd speelde, dat was ook echt wel een heel speciaal moment en een heel speciale goal voor mij.'

In een uitgebreide audio vertelt Dessers over zijn keuze voor Heracles, de doelpunten in Almelo én wat de Corona-crisis betekent voor een mogelijke transfer. Op voorhand excuses voor de mogelijk wat mindere geluidskwaliteit.

Dessers trots op plek in rijtje Romário, Ronaldo en Van Nistelrooy
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.