Topclubs hangt alsnog Super League-straf boven het hoofd

Reacties

De UEFA mag alsnog overgaan tot het bestraffen van Barcelona, Juventus en Real Madrid voor hun aandeel in de mislukte opstart van de Super League. Een rechterlijk bevel van een rechter in Madrid weerhield de UEFA juridisch gezien van een strijd in de rechtbank, maar dat bevel is ingetrokken.

Topclubs hangt alsnog Super League-straf boven het hoofd
© Pro Shots

Inmiddels een jaar geleden, op 18 april 2021, stond de voetbalwereld op zijn kop. Naast Barça, Juventus en Real Madrid sloten ook Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur zich aan bij een zogenoemde Super League. Een gesloten, nieuwe competitie voor Europese grootmachten.

De elitecompetitie stortte onder druk van de buitenwereld razendsnel in en behoudens van Barcelona, Juventus en Real Madrid trokken de andere negen clubs de handen af van de competitie. De drie overgebleven topclubs werden niet gestraft door de UEFA, terwijl de Europese voetbalbond dat wel graag wilde. Een rechtbank in Madrid oordeelde echter dat de UEFA niet de bevoegdheid had om te straffen, waarna de bond de juridische strijd staakte.

Een definitieve staking was dat niet en mogelijk komen de straffen voor Barça, Juventus en Real Madrid er alsnog. De UEFA heeft een hoger beroep tegen het oorspronkelijke rechterlijke bevel gewonnen, waardoor dit bevel is opgeheven. Daardoor kan de UEFA alsnog overgaan tot het straffen van de clubs die nog actief bezig zijn met de Super League. Hoge boetes en uitsluiting van Europese competities behoren nu weer tot de mogelijkheden van de Europese voetbalbond. Van de drie clubs is alleen Real Madrid nog actief in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.