TOP Oss krijgt peperdure rekening voor blunder in november

TOP Oss is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen Jong AZ nog eens winnend af te sluiten. De 2-1 overwinning van november werd ongeldig verklaard en de Alkmaarse talenten kwamen maandag een stuk beter voor de dag.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 3
Jong AZ
Jong AZ

TOP en Jong AZ stonden in november ook al tegenover elkaar. TOP, toen nog met Kristof Aelbrecht als trainer, won met 2-1, maar moest de drie punten even later alweer inleveren nadat bleek dat er met Toshio Lake een geschorste speler op het veld stond. De KNVB oordeelde dat het duel opnieuw moest worden gespeeld, waardoor TOP en Jong AZ maandag weer tegenover elkaar stonden.

In de rematch kreeg Jong AZ al na drie minuten een penalty nadat Mexx Meerdink werd gevloerd. De zoon van Martijn Meerdink stond daarna zelf achter de bal, maar stuitte op keeper Thijs Jansen. De van Feyenoord gehuurde doelman was ook in de rebound te sterk. Later in de eerste helft moest hij alsnog buigen: Fedde de Jong opende de score op aangeven van Soulyman Allouch.

Het werd in de tweede helft nog pijnlijker voor TOP, de nummer negentien van de KKD. Jong AZ liep via Sem Dekkers en Meerdink namelijk uit naar 0-3. De goal van Jearl Margaritha was niet meer dan een eretreffer. Zo kreeg het duel tussen deze twee ploegen een heel andere afloop dan de eerdere ontmoeting in november.

FC Eindhoven
4 - 1
FC Den Bosch

FC Eindhoven kende weinig moeite met FC Den Bosch. Evan Rottier opende al na vijf minuten de score en Naoufal Bannis verdubbelde de marge halverwege de eerste helft. Bij een van de weinige gevaarlijke momenten aan de andere kant scoorde Den Bosch wel meteen. Ryan Leijten tekende voor de aansluitingstreffer, maar echt spannend werd het niet in het Jan Louwers Stadion. Na een klein uur zorgde Charles-Andreas Brym namelijk voor de 3-1. In de extra tijd bepaalde Lamine Diaby-Fadiga de eindstand op 4-1.

Jong FC Utrecht
0 - 1
FC Dordrecht

FC Dordrecht profiteerde op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht al vroeg van een fout van keeper Calvin Raatsie. De doelman stond verkeerd opgesteld toen aanvaller Aliou Baldé op hem af kwam vanaf de linkerflank, waardoor het schot van de flankspeler hem op het verkeerde been zette. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.