TOP Oss in laatste seconde naast Helmond Sport

TOP Oss heeft in de play-offs op het nippertje een thuisnederlaag weten te voorkomen. Helmond Sport incasseerde in de laatste seconde de tweede gelijkmaker (2-2).

Pas in de tweede helft ontbrandde de wedstrijd in de eerste ronde van play-offs om promotie, waar in de eerste helft TOP Oss het afwachtende spel van Helmond Sport niet echt hadden kunnen ontwrichten. Marc Höcher opende na bijna een uur met een volley de score namens de gasten.

Aziz Moutawakil bracht TOP Oss binnen een minuut na de 0-1 langszij door na het wegzetten van directe tegenstander Guus Joppen een rake schuiver af te leveren. Een punt leek de thuisploeg niet gegeven, toen twee minuten na gelijkmaker Ilja van Leerdam op aangeven van Höcher scoorde.

Ondanks een offensief kon TOP Oss de defensie van Helmond Sport aanvankelijk niet aan het wankelen krijgen. Na tevergeefse pogingen van Dirk Schoofs en Dave Zafarin kwam de ploeg van trainer Hans de Koning echter diep in de blessuretijd alsnog op gelijk hoogte. Na de 2-2 van Charles Kazlauskas was het duel direct afgelopen. De return in Helmond staat op het programma voor zaterdag. De winnaar neemt het in de tweede ronde van de play-offs om promotie op tegen De Graafschap.