TOP Oss en FC Den Bosch laten drie jaar fans thuis

Reacties

FC Den Bosch en TOP Oss hebben besloten geen uitfans meer toe te staan bij hun onderlinge duels. De maatregel geldt voor drie jaar.

TOP Oss en FC Den Bosch laten drie jaar fans thuis
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
4 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Het duel FC Den Bosch – TOP Oss werd ontsierd door problemen op de tribunes. Naar aanleiding van de gebeurtenissen op 17 september voelen de twee Brabantse clubs zich genoodzaakt maatregelen te nemen.

In samenspraak met onder meer de gemeentes, de politie en de KNVB is besloten dat bij de komende wedstrijden tussen de twee clubs uitpubliek niet meer welkom is. Vanaf het seizoen 2026/27 worden er weer de fans van de bezoekende club toegelaten.

'De betrokken partijen willen hiermee uiten dat de mensen die zorgen voor geweld en agressie, niet welkom zijn', aldus de verklaring. 'Voetbalwedstrijden horen plaats te vinden in een veilige omgeving en sportieve sfeer. Dat onderstreept iedereen. Voetbal is een sport die mensen wil verbinden, een stadion een plek voor familie en voetballiefhebbers.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.