Tite laat Neymar met rust over speelstijl

Reacties

Tite heeft ontkend dat hij Neymar heeft gevraagd zijn offensieve speelstijl aan te passen. De sterspeler behoudt zijn vrijheid en heeft volgens zijn Braziliaanse bondscoach nog vier wedstrijden nodig om zijn topniveau te halen. Vrijdagmiddag wacht het tweede groepsduel, Costa Rica is om 14.00 uur de tegenstander.

Tite laat Neymar met rust over speelstijl

Na het teleurstellende gelijkspel van afgelopen zondag tegen Zwitserland waren er in Brazilië geruchten dat Neymar gevraagd zou zijn meer aan het teambelang te denken. Bij het meeverdedigen zou de vedette van Paris Saint-Germain zijn ploeg in de steek hebben gelaten. Er is niets van waar, zei Tite bij zijn persconferentie: 'Dat is niet gebeurd. Al mijn spelers hebben de verantwoordelijkheid om aan het team te denken, maar ik ga Neymar zijn vrijheid om zijn speelstijl te bepalen niet afnemen. Hij is een genie. We moeten individuele kwaliteit respecteren.'

Neymar eiste met zijn spel de hoofdrol op tegen Zwitserland, ook al maakte Philippe Coutinho het enige doelpunt voor Brazilië. De linksbuiten werd volop gezocht, dribbelde als vanouds en daagde ook uit. Hij strompelde ook zo nu en dan en lijkt nog altijd last te hebben van de voetblessure die hem drie maanden aan de kant heeft gehouden in aanloop naar het WK.

Tite schrok daar niet van. Neymar ligt volgens hem op schema: 'De situatie is hetzelfde. Neymar heeft tegen Zwitserland voor het eerst sinds drieënhalve maand negentig minuten gespeeld. Er zit een gedachte achter het herstel en we zijn kalm. Hij heeft minimaal vijf wedstrijden nodig om zijn topniveau te halen. Hij ligt op schema, geen zorgen.'

Brazilië treft Costa Rica vrijdagmiddag in Sint-Petersburg. De Costa Ricanen verloren hun eerste groepsduel van Servië, dat het vanavond om 20.00 uur opneemt tegen Zwitserland.

'De aandacht die Neymar opeist komt spel Brazilië niet ten goede'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.