Tite begrijpt fluitconcerten Braziliaanse fans: 'Maar het komt wel aan'

Reacties

Hoewel het nationale elftal van Brazilië het toernooi begon met een overtuigende 3-0 zege op Bolivia, klonken er toch behoorlijke fluitconcerten van de tribunes in São Paulo. De Braziliaanse supporters zijn ontevreden over de behoudende speelstijl van bondscoach Tite.

Tite begrijpt fluitconcerten Braziliaanse fans: 'Maar het komt wel aan'

De 56-jarige trainer staat al sinds 2016 voor de groep bij Brazilië en leidde het elftal naar de kwartfinale van het afgelopen WK. Daar ging het mis tegen België en dus staat er veel druk op het Copa América-toernooi. Brazilië is de torenhoge favoriet om in eigen land voor het eerst sinds 2007 weer eens de cup op te tillen. Die favorietenrol brengt ook hoge verwachtingen met zich mee en die maakte het elftal van Tite nog niet waar.

In Brazilië is er al langer kritiek op zijn defensieve speelstijl en ook tegen Bolivia koos Tite weer voor een conservatieve opstelling. Met Fernandinho én Casemiro timmerde hij zijn middenveld dicht en dan kwam de creativiteit in het elftal niet ten goede. Brazilië had vooral heel veel balbezit - 75 procent - maar creëerde weinig kansen. Er was in de tweede helft een penalty nodig om de ban te breken.

'Die fluitconcerten komen wel aan. De jonge spelers voelen het, maar de coach ook. Maar wanneer je niet presteert, kun je niet verwachten dat de fans dat begrijpen. Dan fluiten ze je uit. Als je de bal alleen maar achterin rondspeelt van verdediger naar keeper naar verdediger, word je uitgefloten. Dat moeten we begrijpen. Als we meer aanvallen en kansen creëren, zullen ze voor ons klappen', aldus de bondscoach op de persconferentie.

Aanvoerder Dani Alves is er niet door van slag. 'Dit is normaal hier in São Paulo, het is een lastige plek om te spelen, maar we hebben karakter getoond. Op een gegeven moment hoorde je Tite op het veld zelfs roepen. Het zal anders zijn in Bahia. De mensen missen de energie van het oude Brazilië. Dat moeten we laten zien tegen Venezuela.'

De eeuwige puzzel: hoe krijg je Messi aan de praat bij Argentinië?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.