Coutinho staat op en bezorgt Brazilië vliegende start in Copa América

Brazilië heeft het openingsduel van het toernooi om de Copa América overtuigend gewonnen. De Goddelijke Kanaries waren in São Paulo te sterk voor Bolivia.

Brazilië
Brazilië
3 - 0
Bolivia
Bolivia

Voor het eerst sinds 1989 wordt de strijd om de Copa América weer in Brazilië gevoerd. Het gastland is dan ook de torenhoge favoriet voor de eindzege, maar kreeg met het geblesseerd uitvallen van Neymar wel een flinke domper te verwerken in aanloop naar de start van het toernooi. De absentie van Neymar resulteerde in een basisplaats voor David Neres. De Ajax-aanvaller begon als linksbuiten aan de wedstrijd tegen Bolivia.

De bezoekers hadden het zwaar, maar hielden Brazilië ruim een helft met kunst- en vliegwerk van scoren af. Vijf minuten na rust ging het echter mis. Richarlison schoot de bal in het zestienmetergebied tegen de arm van Adrian Jusino en dus ging de bal op de stip. Philippe Coutinho schoot de strafschop vervolgens onberispelijk binnen: 1-0.

Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak voor de Barcelona-middenvelder, die een teleurstellend seizoen achter de rug heeft in Catalonië. Roberto Firmino was uitgeweken naar de zijkant en gaf de bal vanaf daar perfect voor op de instormende Coutinho, die van dichtbij raak kopte: 2-0. Die comfortabele voorsprong gaf bondscoach Tite de gelegenheid wat wissels door te voeren.

Zo gingen Firmino, Neres - die zijn taken prima uitvoerde, maar verder niet heel erg opviel - en Richarlison naar de kant voor Gabriel Jesus, Everton en Willian. Het was de vervanger van Neres die uiteindelijk het slotakkoord verzorgde. Everton kwam van de linkerkant naar binnen en passeerde drie man om de bal daarna uitstekend in de verre bovenhoek te schieten: 3-0.

Brazilië beleefde zo een vliegende start van het toernooi, dat zaterdagavond vervolgd wordt met de andere wedstrijd in Groep A: Venezuela - Peru. Argentinië komt zondagnacht in actie tegen Colombia.