Copa América Quiz: de topscorers van Argentinië en Brazilië

Reacties

Vrijdag gaat het toernooi om de Copa América van start met de openingswedstrijd van gastland Brazilië tegen Bolivia. Daarom een quiz over de topscorers van Argentinië en Brazilië, traditioneel toch de twee grootmachten van Zuid-Amerika, tijdens de laatste jaren.

Copa América Quiz: de topscorers van Argentinië en Brazilië

En dan hebben we het dus louter over doelpunten in Copa América-verband. Aangezien het toernooi een lange historie kent, hebben we ons beperkt tot spelers van Argentinië en Brazilië die deze eeuw nog actief waren als international (die grens is bij Brazilië opgerekt tot 1998 om ook tot een lijst van twintig spelers te komen). Diego Maradona, goed voor vier Copa América-goals, staat er dus niet tussen.

Naar wie we wel op zoek zijn, is deze keer het onderwerp van de quiz. Als hint geven we weg in welke jaren ondertstaande spelers trefzeker waren op de Copa América en hoe vaak ze scoorden voor Argentinië of Brazilië, ondanks hun favorietenstatus lang niet altijd de beste van Zuid-Amerika. Als extra geheugensteuntje staan de clubs vermeld waarvoor ze tijdens hun periode als international uitkwamen. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.