'Tissoudali kan topseizoen bij AA Gent verzilveren met fraaie transfer'

Reacties

Tarik Tissoudali speelde twee jaar geleden nog op het tweede niveau in België, maar kan volgens Belgische media nu rekenen op de belangstelling van Valencia. Het zou de beloning zijn voor een topseizoen bij AA Gent.

'Tissoudali kan topseizoen bij AA Gent verzilveren met fraaie transfer'
© Pro Shots

Tissoudali was dit seizoen in alle competities al 25 keer trefzeker voor Gent, dat een plek in de Champions play-offs ondanks een hattrick van de Marokaanse Amsterdammer op de laatste speeldag net misliep. Wel spelen De Buffalo's maandag nog de Belgische bekerfinale tegen Anderlecht.

Hoe het seizoen ook eindigt voor Gent, voor Tissoudali persoonlijk is het al een topjaar. De 29-jarige aanvaller is bezig aan het beste seizoen van zijn carrière en onderstreepte dat vorige maand nog door Marokko met twee goals in de play-offs tegen DR Congo aan een ticket voor het WK in Qatar te helpen.

Het is ook klaarblijkelijk ook opgevallen in Valencia. De zesvoudig kampioen van Spanje heeft volgens Het Nieuwsblad al gesproken met het management van Tissoudali, wiens contract na dit seizoen nog maar een jaar doorloopt. Voor Gent is komende zomer dus ook het moment om de smaakmaker te verkopen.

Een transfer naar La Liga zou het sprookje van Tissoudali compleet maken. Tot zijn 21ste was de Marokaanse international nog amateurvoetballer en parttime pizzakoerier. Nadat Telstar hem in 2014 aantrok, maakte hij jarenlang naam in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Tissoudali
Meer over T. Tissoudali
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.