Tissoudali vreest voor zware blessure: WK en transfer op de tocht

Reacties

Tarik Tissoudali moet serieus vrezen voor zijn deelname aan het WK met Marokko. De 29-jarige aanvaller heeft zaterdagavond mogelijk een zware blessure opgelopen in het competitieduel van AA Gent met Sint-Truiden (1-1).

Tissoudali vreest voor zware blessure: WK en transfer op de tocht
© Pro Shots
Gent
Gent
1 - 1
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Tissoudali verliet het veld na een half uur, nadat hij even daarvoor al naar zijn rechterknie had gegrepen. Na afloop zagen Belgische media dat de Marokkaanse international op krukken het stadion verliet. Tegenover de Marokkaanse pers zou de voormalig speler van SC Cambuur, De Graafschap, Telstar en VVV-Venlo al hebben laten weten dat hij voor kruisbandletsel vreest.

Maandag moet onderzoek uitwijzen of Tissoudali inderdaad maanden aan de kant staat. In dat geval gaat het WK in Qatar met Marokko aan hem voorbij. In 2022 was de in Amsterdam geboren vleugelspits een vast gezicht in de selectie. Ook is de vraag wat een eventuele blessure zou betekenen voor zijn lucratieve transfer naar het Midden-Oosten, die zijn beslag leek te gaan krijgen.

Trainer Hein Vanhaezebrouck kan alleen maar hopen dat de schade meevalt, zei hij na afloop. 'Als je zo'n prestatie levert, dan verdien je niet meer dan een gelijkspel. Een verklaring voor onze tweede helft? Het uitvallen van Tissoudali - daar kan je niet langs kijken. We hebben spelers van het niveau van Tissoudali gemist. Kums stapte met pijn van het veld, maar Tarik is een ernstiger geval.'

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Tissoudali
Meer over T. Tissoudali
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.