Timing van winnende goal maakt Ziyech extra gelukkig

Reacties

Hakim Ziyech was zaterdagmiddag de grote man bij Chelsea, door het winnende doelpunt te maken tegen Crystal Palace. De timing van zijn treffer vergrootte de blijdschap bij de aanvaller.

Timing van winnende goal maakt Ziyech extra gelukkig
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 1
Chelsea
Chelsea

De derby tussen Palace en Chelsea leek in een doelpuntloos gelijkspel te gaan eindigen: zeker nadat een treffer van Ziyech een kwartier voor tijd werd geannuleerd vanwege buitenspel. In de slotfase van het duel ging de wereldkampioen er echter toch nog met de drie punten vandoor. Marcos Alonso vond bij de tweede paal Ziyech, die met een volley voor de 0-1 zorgde.

De matchwinner stond na afloop de BBC te woord. 'Het was een lastige wedstrijd, met weinig kansen', zei Ziyech. 'Dan krijg je het beste gevoel door een doelpunt in de laatste minuut.'

Voor Ziyech betekende dit al de derde competitiewedstrijd op rij waarin hij scoorde. 'Uiteindelijk gaat het allemaal om de resultaten', benadrukte de aanvaller. 'Natuurlijk is het moeilijk, maar je voetbalt om prijzen te winnen. Dat is ook wat wij proberen te doen. We hebben dit seizoen al twee prijzen gewonnen (de Europese Super Cup en de wereldbeker, red.) en er zijn er nog vier die we kunnen winnen.'

Chelsea staat aan het eind van deze maand in de finale van de League Cup, waarin Liverpool de tegenstander zal zijn, en is ook nog actief in het toernooi om de FA Cup en in de Champions League. De ploeg van Thomas Tuchel is op papier ook nog in de race voor de landstitel, al is de achterstand op lijstaanvoerder Manchester City wel erg groot. Zelfs nummer twee Liverpool heeft al zeven punten meer dan Chelsea.

Ziyech kreeg aan het einde van het interview dan ook de vraag of het winnen van de Champions League realistischer is dan het winnen van de Premier League. 'Op dit moment is dat zeker zo', bevestigde de aanvaller. Dinsdag speelt de titelhouder in de achtste finale van de Champions League thuis tegen Lille.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.