Timber weet waar het Feyenoord aan ontbreekt

Reacties

Quinten Timber beseft dat Feyenoord zichzelf donderdag tegen Sturm Graz tekort heeft gedaan. De middenvelder houdt vertrouwen ondanks de pijnlijke verliesbeurt.

Timber weet waar het Feyenoord aan ontbreekt
© Pro Shots
Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Timber weigert de handdoek te gooien na de nederlaag bij Sturm Graz. 'We hebben het onszelf niet makkelijker gemaakt, maar er is nog genoeg kans', zegt hij bij ESPN over de Europese perspectieven. 'We moeten vertrouwen houden. We gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare en dat gaan we volgende week zien. Of dat reëel is? Ja, honderd procent.'

Timber constateerde dat Feyenoord de slechte beurt in Oostenrijk aan zichzelf te wijten heeft. 'We scoren niet en krijgen weer een goal tegen uit een standaardsituatie. Dat mag gewoon niet gebeuren, vooral in de laatste minuut niet', aldus de middenvelder. 'Je moet daar gewoon je mannetje staan zodat er geen schot op goal komt, maar dat gebeurt wel. Dat mag niet.'

Timber miste de killersmentaliteit bij Feyenoord. 'Zo kan je het wel noemen. Het is dit seizoen al te vaak gebeurd. We moeten hier gewoon winnen, we hebben onszelf te kort gedaan. Zonde. Hier moeten we van leren. Nu moeten we ons focussen op volgende week', keek hij vooruit naar de cruciale ontmoeting met Lazio.

Een overwinning op Lazio is volgende week de enige manier om nog door te gaan in de Europa League, al zal Feyenoord ruim moeten winnen vanwege de 4-2 nederlaag in Rome om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van het andere duel in de groep. De andere twee mogelijkheden zijn degradatie naar de Conference League of een totaal afscheid uit Europa.

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.