Timber direct met Arsenal naar USA: debuut tegen All-Stars lonkt

Reacties

Mikel Arteta heeft zijn kersverse aanwinsten Jurriën Timber en Declan Rice opgenomen in de selectie voor het trainingskamp van Arsenal in de Verenigde Staten. Voormalig recordaankoop Nicolas Pépé is niet geselecteerd.

Timber direct met Arsenal naar USA: debuut tegen All-Stars lonkt
© Pro Shots

Arsenal is zondag naar de Verenigde Staten vertrokken voor de volgende fase van de voorbereiding. Woensdag staat een oefenwedstrijd tegen een team met All-Stars uit de Major League Soccer op het programma. Wayne Rooney is de coach van het gelegenheidselftal, waartegen Timber dus zijn officieuze debuut kan maken. De van Ajax overgekomen verdediger werd vrijdag gepresenteerd als aanwinst. Een dag later bevestigde Arsenal de komst van Rice, de nieuwe recordaankoop.

Na het duel met de smaakmakers uit de Amerikaanse competitie speelt Arsenal nog twee oefenwedstrijden in de Verenigde Staten. Op 22 juli is Manchester United de tegenstander en op 26 juli wordt gespeeld tegen Barcelona. Arsenal keert vervolgens terug naar Engeland voor de laatste fase van de voorbereiding. De nummer twee van vorig seizoen speelt op 6 augustus tegen Manchester City in de strijd om de Engelse Super Cup.

Een opvallende afwezige is Pépé. De 28-jarige rechtsbuiten reist niet mee naar de Verenigde Staten en lijkt op de nominatie te staan voor een vertrek. De Ivoriaan werd vier jaar geleden voor tachtig miljoen euro overgenomen van Lille. Arteta gaf een jaar geleden al een signaal af door hem op huurbasis naar OGC Nice te laten vertrekken. Emile Smith Rowe en Thomas Partey ontbreken ook nog in de selectie, zij sluiten volgende week aan.

'Jurriën Timber is voor Arsenal drie spelers in één'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.