Timber legt uit waarom hij Ajax inruilt voor Arsenal

Reacties

'Ik ben altijd al fan van Arsenal geweest'. Dat zegt Jurriën Timber in zijn eerste interview sinds hij speler is van Arsenal. De verdediger ruilt Ajax in voor een avontuur in de Premier League en levert Ajax minstens veertig miljoen euro op.

Timber legt uit waarom hij Ajax inruilt voor Arsenal
© Pro Shots

Timber zette zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen. De transfer werd vrijdag officieel afgerond. Waar de liefde voor Arsenal vandaan komt? 'Door mijn broers. Ze waren Arsenal-fans en ik vond het geweldig om Arsenal te zien spelen. De grote spelers, de manier waarop ze speelden, de stijl. Ik hou gewoon van de club. Ik keek graag naar Robin van Persie en Thierry Henry, mijn favoriete spelers.'

'Ik ben erg enthousiast, vooral nu ik hier ben. Iedereen is aardig en je kunt zien dat het een grote club is. Ik kijk ernaar uit om voor deze prachtige club te spelen en kan niet wachten om de fans in het stadion te zien', zegt Timber. 'Ik hou gewoon van de manier waarop Arsenal speelt, het lijkt een beetje op de stijl van Ajax en ik speel graag van achteren. Ik zie veel overeenkomsten, vooral in de manier waarop Arsenal en Ajax willen spelen.'

De transfersom van veertig miljoen euro kan door bonussen nog verder oplopen tot 45 miljoen euro. Timber werd bij Ajax twee keer kampioen en won eenmaal de KNVB Beker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.