Tijdelijke transfer naar RB Leipzig lonkt voor Kluivert

Reacties

Justin Kluivert lijkt vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog te vertrekken bij AS Roma. RB Leipzig wil de tweevoudig international op huurbasis aantrekken, met waarschijnlijk een optie tot koop voor de Bundesliga-club. Zondagavond landt Kluivert in Duitsland om de transfer af te ronden.

Tijdelijke transfer naar RB Leipzig lonkt voor Kluivert
© Pro Shots

De gesprekken daarover zijn al in een vergevorderd stadium. Voor Kluivert zou het na twee jaar een (tijdelijk) einde betekenen van zijn verblijf bij Roma, dat in de zomer van 2018 nog ruim zeventien miljoen euro overmaakte aan Ajax voor de inmiddels 21 jaar oude vleugelaanvaller.

Kluivert kwam sindsdien tot negen goals in 68 officiële optredens, maar een onbetwiste basiskracht werd hij nog niet. Dit seizoen gunde trainer Paulo Fonseca hem tot nu toe alleen twee korte invalbeurten in de Serie A-duels met Hellas Verona en Udinese. Door de komst van Pedro, die transfervrij overkwam van Chelsea, is de concurrentie toegenomen.

Eerder deze zomer was er ook al sprake van dat Kluivert zou vertrekken bij Roma. Toen werd nog gesproken over een ruildeal met Arsenal, waarbij Henrikh Mkhitaryan de omgekeerde weg zou bewandelen na een succesvolle huurperiode in Rome. De Armeniër is inmiddels al definitief overgekomen van de Londenaren en is eveneens een concurrent van Kluivert.

Met een eventuele overgang naar Leipzig zou Kluivert er in sportief opzicht op het eerste gezicht zeker niet op achteruitgaan. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann komt in tegenstelling tot Roma uit in de Champions League, waarin het afgelopen seizoen de halve finale haalde, en staat na drie speelronden gedeeld bovenaan in de Bundesliga.

In deze video gingen we eerder deze zomer al in op de toekomst van Justin Kluivert
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.