Tijd om bij te komen: nog maar weinig Oranje-internationals over in Europa

Reacties

Bondscoach Frank de Boer hoeft er minder voor te vrezen dat spelers van het Nederlands elftal oververmoeid de voorbereiding richting het EK ingaan. Van de 31 spelers die werden opgenomen in de meest recente voorselectie zijn er nog maar zeven met hun club in Europa actief, waardoor voor de rest het speelschema rustiger is in de laatste maanden van de competitie.

Tijd om bij te komen: nog maar weinig Oranje-internationals over in Europa
© Pro Shots

Op 29 mei staat de Champions League-finale op het programma, twee weken voor de eerste groepswedstrijd van Oranje op het EK tegen Oekraïne. De kans dat er een Nederlander acte de presence zal geven is klein. Alleen Georginio Wijnaldum plaatste zich met Liverpool voor de kwartfinale. De middenvelder is ook een van de weinige Oranje-spelers die nog Europees actief is en daadwerkelijk veel speelt.

In de Europa League wordt drie dagen eerder, op 26 mei, de finale gespeeld. Ajax deed heel goede zaken in de thuiswedstrijd tegen Young Boys (3-0) en lijkt de koker in te gaan voor de kwartfinale. Maarten Stekelenburg, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen zijn de Ajax-spelers die de voorselectie van De Boer hebben gehaald. Zij krijgen in de laatste fase van het seizoen mogelijk dus nog meer belasting.

© Pro Shots

Naast Ajax hopen ook Donny van de Beek met Manchester United en Steven Bergwijn met Tottenham Hotspur zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. Beide spelers zijn echter geen vaste waarde bij hun club, waardoor het risico op oververmoeidheid in de weken richting het EK minder groot is. Het Europese avontuur eindigde de afgelopen weken al voor Frenkie de Jong (Barcelona), Luuk de Jong (Sevilla), Matthijs de Ligt (Juventus), Marten de Roon en Hans Hateboer (Atalanta Bergamo).

Kijkend naar de competities zijn de spelers uit de Eredivisie en Quincy Promes, Tonny Vilhena (Rusland) en Ryan Babel (Turkije) op 16 mei klaar. In Nederland zou het nog kunnen zijn dat clubs tot en met uiterlijk 22 mei play-offs om Europees voetbal spelen. De grootste vijf competities van Europa eindigen in het weekend van 22 mei.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.