Tienkoppig Leicester maakt in slotseconde dubbelslag Mata ongedaan

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft Leicester City een ploeg uit Manchester in de slotseconde van een wedstrijd van de zege afgehouden. The Foxes leken kansloos tegen United na een 1-2 achterstand en een rode kaart, maar sloegen op het allerlaatste moment alsnog toe via Harry Maguire: 2-2.

José Mourinho bracht zijn ploeg met drie wijzigingen in het veld ten opzichte van een week geleden tegen West Bromwich Albion. Marcus Rashford, Ander Herrera en Antonio Valencia moesten plaatsmaken voor Anthony Martial, Paul Pogba en Victor Lindelöf. Midweeks leed een B-elftal van United (met Daley Blind, dit nu niet eens bij de wedstrijdselectie zat) nog een pijnlijke nederlaag in het toernooi om de League Cup tegen Bristol City (2-1), terwijl Leicester na penalty's verloor van Manchester City.

Leicester trad met de vertrouwde elf aan tegen de nummer twee van Engeland. De ploeg die de laatste weken weer een beetje doet denken aan de kampioensploeg van 2016 begon uitstekend aan het duel. De twee smaakmakers uit dat kampioensjaar vonden elkaar weer eens. Riyad Mahrez werd in de diepte gestuurd, controleerde de bal goed en wachtte geduldig op de aansluiting van aanvalspartner Jamie Vardy. De spits twijfelde vervolgens geen moment en schoot hard en zuiver raak.

Jamie Vardy (links) schiet de 1-0 binnen.

Daarna was het de beurt aan United en het was Juan Mata die de Mancunians bij de hand nam. Vijf minuten voor de rust legde Jesse Lingard de bal goed terug op de technicus, die vervolgens koelbloedig afrondde. Na de pauze kwam Leicester goed uit de startblokken. Mahrez zette dit keer Christian Fuchs alleen voor de keeper, maar de Oostenrijker bleek niet zo koel als zijn Engelse teamgenoot en schoot de bal in de handen van United-doelman David de Gea.

In de daaropvolgende tegenstoot kwam Romelu Lukaku aan de bal en hij zette Lingard met een mooie pass alleen voor doelman Kasper Schmeichel, maar de 25-jarige middenvelder rondde slecht af. Een paar minuten later viel de 1-2 alsnog. Uit een makkelijk gegeven vrije trap krulde Mata heerlijk raak.

Een paar minuten later kreeg Lingard zijn tweede levensgrote kans van de wedstrijd. Dit keer schoot hij op de paal. Een weer een minuut later was het einde wedstrijd voor de ingevallen Daniel Amartey. De Ghanese middenvelder van Leicester stond nog geen kwartier in het veld, toen hij al zijn tweede gele kaart incasseerde. Hij kon de eveneens ingevallen Rashford niet bijhouden en trok aan de noodrem.

Met Amartney verdween niet het geloof bij Leicester om nog wat van de wedstrijd te maken. Ondanks dat United er een paar keer gevaarlijk uitkwam op de counter en met name Rashford de wedstrijd had moeten beslissen, bleef de thuisploeg er voor gaan en dat werd beloond in de slotseconde. Een lange bal van Marc Albrighton belandde voor de voet van Maguire die knap binnenschoof (hoofdfoto).

Door het gelijkspel raakt United nog verder achterop bij City en loopt het ook niet uit op concurrenten als Arsenal, Liverpool, Chelsea en Burnley, die dit weekend allemaal punten verspeelden. Leicester blijft ondanks het gelijkspel op de achtste plaats staan.