Nachtmerrie Manchester United komt uit tegen stuntploeg Bristol City

Manchester United is verrassend uit het League Cup-toernooi geknikkerd door Bristol City. De Championship-ploeg won in extremis met 2-1 van de Engelse grootmacht.

Manager José Mourinho voerde flink wat wijzigingen door ten opzichte van de 1-2 overwinning bij West Bromwich Albion van afgelopen weekend. Enkel Marcus Rashford kreeg opnieuw een basisplaats. Onder anderen Daley Blind en Zlatan Ibrahimovic mochten het vanaf het begin proberen, terwijl ook voor Paul Pogba een plekje was ingeruimd. De middenvelder mocht na een lange afwezigheid door een schorsing weer spelen.

De Premier League-club was gewaarschuwd, want The Robins doen het uitstekend in het Championship. De ploeg staat op een derde plaats in de één na hoogste Engelse divisie en lieten ook tegen United zien goed mee te kunnen voetballen.

Ibrahimovic en Rashford zorgden in de eerste helft voor het gevaar namens de bezoekers, beide aanvallers raakten het aluminium. Ook de thuisploeg was dichtbij de openingstreffer, maar Korey Smith zag op slag van rust Blind met een uiterste krachtsinspanning een treffer voorkomen.

Vlak na de rust kwam Bristol City toch op voorsprong tegen United. Joe Bryan schoot na een lange sprint de bal in de verre hoek: 1-0 voor de thuisploeg. De mannen van Mourinho gaven enkele minuten later het antwoord via Ibrahimovic. De Zweedse spits schoot de bal uit een vrije trap hard en fraai binnen, wat zijn eerste doelpunt van het seizoen betekende.

Het duel leek op een verlenging af te stevenen, maar Korey Smith zorgde uiteindelijk in de 93ste(!) minuut voor de megastunt. De middenvelder kreeg de bal van Matt Taylor, nam deze met de borst aan en knalde de bal achter doelman Sergio Romero: 2-1.

Voor stuntploeg Bristol City was het de vierde Premier League-ploeg die in dit bekerseizoen werd uitgeschakeld. Eerder rekende de club af met Watford (2-3), Stoke City (2-0) en Crystal Palace (4-1).