Dominerend Chelsea weet muur van Allardyce niet te breken

Chelsea heeft zichzelf flink tekort gedaan in de uitwedstrijd bij Everton. De regerend landskampioen was heer en meester op Goodison Park, maar wist niet te scoren en verspeelde punten: 0-0.

Sam Allardyce heeft sinds zijn komst bij Everton behoorlijk gesleuteld aan de defensieve organisatie van zijn ploeg en dat levert succes op. The Toffees kregen voor zaterdag in de laatste vijf competitiewedstrijden slechts twee tegengoals en tegen Chelsea hield Everton het achterin dus ook weer dicht. De ploeg van Allardyce staat negende in de Premier League en kan later dit weekend niet gepasseerd worden.

Chelsea had overduidelijk recht op meer dan slechts een punt. De landskampioen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij in Liverpool en kwam na tien minuten al erg dicht bij de openingstreffer, maar Phil Jagielka haalde de bal twee keer van zijn eigen doellijn af. Een schot van Eden Hazard werd geblokt en een knal van Pedro werd over het doel getikt door doelman Jordan Pickford, die Everton (waar Davy Klaassen opnieuw niet bij de selectie zat) maar nauwelijks zag aanvallen.

Kerst-sfeer op Goodison Park.

Ook in de tweede helft klopte Chelsea constant op de deur. Pickford voorkwam kort na de onderbreking opnieuw een doelpunt van Pedro, maar hierna wist Chelsea lange tijd niet veel meer te creëren. De defensie van Everton (met Cuco Martina als linksback) hield de ruimtes klein en bleef van begin tot eind uiterst geconcentreerd. Een kwartier voor tijd maakte Ashley Williams wel bijna een eigen doelpunt, maar de verdediger had geluk dat de bal via de lat terug het veld in kwam.

Cesc Fàbregas probeerde het nog met een schot uit de draai, maar schoot te zwak om het Pickford lastig te maken, en ook een slotoffensief van Chelsea leverde niet het gewenste resultaat op. In blessuretijd trok Everton zelfs nog bijna aan het langste eind, toen Michael Keane uit een hoekschop over kopte. Een overwinning was ook echt veel te veel geweest voor de thuisploeg.

Chelsea verspeelde met het doelpuntloze gelijkspel voor de zevende keer dit seizoen punten en heeft een achterstand van twaalf punten op koploper Manchester City, dat ook nog een duel tegoed heeft. Titelprolongatie lijkt nu al een onmogelijke missie te zijn voor de manschappen van Conte.