Tiende (!) gelijkspel Hoffenheim, heerlijke goal Plattenhardt

In de laatste speelronde voor de winterstop verlengde 1899 Hoffenheim zijn abonnement op gelijke spelen, terwijl Hertha BSC naar de de derde plaats steeg in de Bundesliga.

1899 Hoffenheim - Werder Bremen 1-1
Als enige ploeg in de Bundesliga bleef 1899 Hoffenheim ongeslagen in de eerste helft van het seizoen. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann speelde thuis tegen Werder Bremen al voor de tiende keer dit seizoen gelijk in competitieverband. Sandro Wagner opende in de 26ste minuut de score in de Wirsol Rhein-Neckar-Arena.

Het was zijn negentiende treffer in 2016, waarmee hij de meest trefzekere Duitser dit kalenderjaar in de Bundesliga is. Drie minuten voor tijd trok Serge Gnabry de stand echter gelijk. Door het gelijkspel heeft 1899 Hoffenheim nu 28 punten uit zestien duels, waarmee het de vijfde plaats bezet. Werder Bremen staat vijftiende.

Hertha BSC - SV Darmstadt 98 2-0
Twee dagen na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn stonden Hertha BSC en SV Darmstadt 98 tegenover in de hoofdstad van Duitsland. Beide clubs hielden elkaar lang in balans, maar negen minuten na rust kwam de thuisclub op voorsprong door een heerlijke vrije trap van Marvin Plattenhardt.

Een klein kwartier later werd de wedstrijd beslist door Salomon Kalou. De ex-aanvaller van Feyenoord bepaalde de eindstand in de 66ste minuut op 2-0. Hertha BSC passeert 1899 Hoffenheim en is met dertig punten de nieuwe nummer drie. SV Darmstad 98 blijft met acht punten hekkensluiter.

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 1-1
Bij de derby tussen 1. FC Köln en Bayer Leverkusen kwam er geen winnaar. Halverwege de eerste helft zette Anthony Modeste de thuisclub, met zijn dertiende doelpunt dit seizoen in de Bundesliga op voorsprong, maar op slag van rust zorgde Wendell voor 1-1. In de tweede helft vielen geen treffers meer, waardoor beide clubs een punt overhielden aan hun laatste wedstrijd van 2016. 1. FC Köln gaat de winterstop in als zevende, terwijl Bayer Leverkusen twee plekken lager terug te vinden is.