Verhaegh en Gouweleeuw komen goed weg in Dortmund

Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw hebben in de Bundesliga dinsdagavond een punt veroverd in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund: 1-1. Het Nederlandse verdedigingsduo van FC Augsburg mocht met dat resultaat de handen dichtknijpen.

Het duel begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers die maandagavond vielen in Berlijn toen daar een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt. Ook speelden de teams met rouwbanden. Dat was ook het geval bij de overige duels die vanavond in de Bundesliga werden gespeeld.

Na iets meer dan een half uur zorgde Dong-Won Ji voor de 0-1 (foto boven). De spits uit Zuid-Korea, die ooit nog een blauwe maandag voor Dortmund speelde, ontsnapte aan buitenspel en klopte in twee instanties Dortmund-doelman Roman Weidenfeller. De bezoekers, met aanvoerder Verhaegh en Gouweleeuw de gehele wedstrijd in het veld, gingen met die voorsprong de rust in.

Direct na de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Ousmane Dembélé rondde een combinatie met Shinji Kagawa af. Dortmund, zonder de geschorste Marco Reus, was daarna veel sterker dan Augsburg. De ploeg van trainer Thomas Tuchel kon dat krachtsverschil niet uitdrukken in meer doelpunten.

Dortmund gaat de winterstop in met 27 punten uit zestien wedstrijden en staat voorlopig vierde. De club begint de tweede seizoenshelft op 21 januari met een uitwedstrijd tegen Werder Bremen. Augsburg is twaalfde met achttien punten. Verhaegh en Gouweleeuw hervatten de competitie op 21 januari met een thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim.